Bahato ili mangupski ? Kineski tajkun sagradio vilu na vrhu stambene zgrade !!! (foto)

0
278

13

Na vrhu stambene zgrade u Pekingu pruža se pogled na gomilu kamenja iz koje niče drveće,međutim iako izgleda kao nabacano bez reda u pitanju je arhitektonski poduhvat ekscentričnog kineskog biznismena koji je tu izgradio vilu.

Kineski tajkun proveo je šest godina gradeći svoj privatni planinski vrh i luksuznu vilu na krovu visoke stambene zgrade u glavnom grad Kine, koju su su građani nazvali “najdrskijom ilegalnom građevinom”.

Od kada je građevina postala popularna na internetu vlasti su dale tajkunu rok od 15 dana da sruši svoje remek delo. Stenovit kompleks na vrhu zgrade od 26 spratova sa sobama, stenama, drvećem i grmljem, izgleda kao objekat podignut na krševitoj morskoj litici, postao je najnoviji simbol kršenja zakona od strane bogatih, kao i sve raširenije prakse ilegalne gradnje.

14

 

Ljute komšije kažu da su se godinama žalili da ilegalna građevina od oko 80 kvadratnih metara ugrožava sigurnost zgrade i njenih instalacija, ali da lokalne vlasti nisu ništa preduzimale. Oni su se takođe žalili na buku i noćne žurke nad glavama.

– On godinama izvodi radove, obično je noću veoma arogantan. Nije se ni osvrtao na moje žalbe – kaže jedan komšija sa 25. sprata.
Građevinski inspektor distrikta Haidian, Dai Djun, rekao je da će vlasti srušiti dvospratnu građevinu za 15 dana ukoliko to sam ne uradi njen vlasnik ili ne pokaže papire da je to podignuto s dozvolom. Dai je dodao da njegovoj kancelariji nisu pokazani takvi dokazi.

Vlasnik vile na krovu je šef firme koja se bavi tradicionalnom kineskom medicinom i bivši je član političkog savetodavnog tela distrikta, koji je bio smešten na 26. spratu.

15

 

Tajkun je za list Beidžing tajms rekao da će se povinovati naredbi vlasti distrikta, ali nije želeo da objekt nazove vilom nego samo “ukrasnom baštom”.

Građevinske vlasti su preduzele akciju tek kada su se fotografije vile pojavile u kineskimmedijima s velikim naslovima “najdrskija ilegalna građevina Pekinga”.

Sandzakhaber.net / Izvor: Telegraf

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here