Posle duplog BNV-a, Merhameta i agencije za Halal sertifikat – NOVO – TROSTRUKA AGENCIJA ZA HADŽDŽ?!

6
146
APR
APR

Nedavno smo čitali na elektronskim medijima da su Zukorlićevi ljudi falsifikovali ostavku Emira Elfića u Narodnoj skupštini i da su falsifikovali deponovani potpis Emira Elfića u banci.

24.4.2013. godine Zukorlić je suspendovao mr. Bekira Makića pod izgovorom da je samovoljno organizvao hadž preko svoje privatne turisticke agencije “Sanjak travel” koju je navodno otvorio bez znanja organa Mešihata, a organizacija hadža je mogla da se organizuje preko Mešihata bez otvaranje privatne tursitičke agencije. Ono što je grijeh za Bekira Makića nije grijeh za Samira Škrijelja.
Zukrolić je naredio Samiru Škrijelju da otovri turističku agenciju pod istim imenom gdje je zamijenio samo jedno slovo, umjesto J stavljeno je slovo DŽ, dakle kod prijevoda na arapski jezik čita se isto Sandžak travel.
Očita je namjera Zukorlića i njegovih poltrona da zloupotrijebe ime agencije “Sanjak travel”, ciji je vlasnik Bekir Makić, i da žele podmetnuti Ministarstvu hadža dokumente o agenciji čiji je stvarni vlasnik Bekir Makić, a gdje će opet, očito, pribjeći kojekakvim manipulacijama da bi uspjeli da organizuju hadž i da se Muamer osveti Bekiru Makiću zbog toga što je jedan od pokretača Incijiative.
Ovo je očit dokaz da organizacija hadža mora biti organizovana preko privatne turističke agencije , jer je Mešihatu ukinut protokol o organizaciji hadža. Sada definitivno izlazi na vidjelo istina da je hadž nemoguće organizovati preko Mešihata, što je bila glavna optužba usmjerena protiv Bekira Makića, već je to jedino moguće preko privatne turističke agencije.
U prilog dostavljamo rješenje Agencije za privredne registre o osnivanju turističke agencije od strane Samira Škrijelja.
Podsetimo u Novom Pazaru postoje:
Dve Islamske zajednice
Dva Merhameta
Dva BDZ-a
Dva BNV-a
Dva Ureda za Hadždž
Dva Ureda za Halal sertifikate
Dva Ureda za Zekjat
Dva Ureda za uplatu mevluda
Dva Ureda za Ukopninu…
Slučajno ili ne, sandžački bošnjaci za sve imaju ponuđene dvije opcije pa koja kome odgovara on tu i uplaćuje.
izvor:facebook

6 KOMENTARA

 1. Tako se otvaraju radna mesta, a to je dobro za slobodno trziste kad ima konkurencija … Da bog pomogne I sacuva ovaj narod od ovih “lidera”

 2. Ma Zukorlic je vise nebitan,toliko je postao providan i sve su mu maske pale tako da je sad postao narodu smesan!!! Ide okolo kao klovan i zasmejava narod 🙂

 3. Respect za Muamera Zukorlica! Iako je covjek manipulator, mozda i lopov, mozda i kurvar, mozda i svasta nesto,ali barem radi, ne stoji, ne ceka medet, vec radi! A i lako mu je da radi ovo sto radi kad za protivnike ima ove jadnike iz inicijative za ujedinjenej IZ, pa ako hocete i iz politike! Bekir ef. veselik bolestan, a i da nije bolestan on je onako citav muminski nastrojen, a protiv Muamera se muminski ne bori! Halitovic jedan slatkorecivi glumac sem takav! Islamovic glumi nekog lidera u savoj dzemat a kad bude gusto, stante braco jos malo! A Hasanovcic je vec baska prica! Njega nemos ni zaglavu ni za rep! A ovi ostali ka ono iz tora gledaju i cekaju edel Gormeza i Kavazovica da ga makne! E braco draga, zeleno berete. Teska ste vi boranija za Muamera Zukorlica! Jos treba da rastete i ucite.

 4. Za sve te paralelne institucije pitajte Rasima i Sulja… Emir je skola Rasimova, jer je i Rasim krao stranku. Tako oni pocinju svoju politicku karijeru 😀 😀

 5. Nebih da nekome “solim”ali ove duple organizacije,lice mi na “nekakve banke za ravoj”
  Po mom misljenju (ja sam sunit, Musliman Hanefijske pravne skole, sto je oko 98% muslimana u biv.SFRJ. Dupliranje institucija je na zapadu veoma razvijeno, sta vise pogrebne firme konkurisu medju sobom. Razlika je u tome sto mi placamo troskove pogreba preko poreza, a verske zajednice imaju svoje institucije za sahrane rahmetlija.
  Broj Hadzija je (koliko znam) limitiran pa mi nije jasno zasto dva ureda za Hadzdz.
  Mora da je novac veoma primamljiv, jednima ili drugima a mozda i jednima i drugima.
  Puno selama

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here