Više poginulih u nesreći na putu Podgorica – Kolašin

0
87

vise-poginulih-nesreci-putu-podgorica-kolasin-slika-288811Na magistralnom putu Podgorica-Kolašin, kod Manastira Morača, na mostu zvanom Grlo, oko 17.00 časova desila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj, prema navodima TV Vijesti ima oko 20 poginulih.

Nesreća se, kako navode iz Uprave policije, dogodila u blizini kafane “Počinak”, kada je autobus ukrajinskih tablica sleteo sa mosta Grlo u kanjon.

Nakon prve informacije iz UP da je reč o autobusu ukrajinskih tablica, iz vrha MUP-a “Vijestima” je saopšteno da je reč o autobusu rumunskih registarskih tablica, koji je oko 15 sati ušao u Crnu Goru na graničnom prelazu Dobrakovo. Iz istog izvora, saopšteno je da je u autobusu bilo 46 punika.

Prema informacijama “Vijesti” autobus je izašao iz tunela i probio bankinu na početku mosta sa Ilijom strane i zaustavio se u provaliji na oko 30-40 metra od puta.

Reporterka “Vijesti” javlja da se na padini na mestu nesreće vide tela mrtvih. Spasioci su napravili kordon koji se spušta kroz šiblje odakle izvlače povređene koji su u vrlo teškom stanju. Do 18.50 sati iz provalije je izvađeno oko 30 povrijeđenih.

Nešto pre 19 časova helikopter je uspeo da se spusti u mestu Seoce. Na licu mesta su lekari iz više crnogorskih opština sa severa.

Policija je blokirala jednu traku kako bi vozila hitne pomoći mogla da dođu do mesta nesreće, a prema informacijama “Vijesti” osoblje Kliničkog centra u Podgorici je u stanju pune pripravnosti.

Dva terenska vozila sa pripadnicima ekipe SAJ-a krenuli su prema mestu nesreće gde bi trebalo da se spuste u kanjon.

Ekipa “Vijesti” je na magistralnom putu srela 4 bolnička vozila, koji su krenuli prema Podgorici, kao i neka putnička vozila koja su išla u istom pravcu, signalizirajući sa sva četiri žmigavca.

Šestoro povređenih prebačeno je u dva putnička vozila do Kliničkog centra u Podgorici. Trećim vozilom do KC je prebačen dečak.

U KC su kazali “Vijestima” da su povrijeđeni državljani Rumunije. Prema navodima svedoka koji su pružili prvu pomoć, autobus koji je prevozio putnike unesrećene je rumunskih registarskih tablica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here