Presušile česme zbog nenamjenske potrošnje vode

4
71

Visoke temperature i nenamjesnka potrošnja prouzrokovale su ovih dana  nestašicu vode u pojedinim dijelovima Novog Pazara, tvrde u novopazarskom Vodovodu.

U ovom preduzeću apeluju na građane da racionalno troše vodu, kako bi se ova kriza sa vodosnabdjevanjem prevazišla.

Tehnički direktor ovog preduzeća Sabina Trubljanin kaže da zbog visokih temperatura pojedini građani polivaju bašte i ulice, što je prouzrokovalo pad pritiska u cjelokupnoj vodovodnoj mreži.

,,Samim tim pojedini delovi grada, naročito oni viši, ovih dana ostali su bez vode, iako Filtersko postrojenje u ovom trenutku prerađuje i distribuira potrošačima maksimalne količine vode. Zbog toga stabilnije vodosnabdevanje grada možemo očekivati nakon puštanja u rad buster stanice, što bi najkasnije treba da se desi za dva meseca“, kazala je Trubljaninova.

Ona je apelovala na građane da racionalno troše vodu kako bi svi potrošači u ovim vrelim danima imali urednije vodosnabdjevanje.

4 KOMENTARA

  1. sta u pojedinim dijelovima grada!? bukres je tu standardan. nema dana da nam ne iskljucuju vodu evo vec 10 godina unazad. rijesio sam da se iselim iz bukresa jer vise ne mogu da izdrzim ovu torturu. sramota!!! zivimo ko indijanci a 21. vijek je.

  2. i centar, sve zgrade. Prosto da covek ne veruje sta se desava, ne znam kako je to moguce da brdska naselja imaju a da centar tj zgrade na visim spratovima nemaju. gradjani su ogorceni.

  3. mozete apelovat i pricat i molit koliko god hocete al to vam nije fajda nemoze se to pojedincima dokazat po cijo dan kvase ulice i zalijevaju basce oni komunalni se prave da nevide a mi vode nemamo po 12 sati dnevno sramota

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here