Održan protest ispred Policijske uprave // Foto // Video //

1
448

haber novi pazar setnja

Danas je u Novom Pazaru održana protestna šetnja građana koji su zatražili smenu načelnika Policijske uprave (PU) Dragana Terzića, nezadovoljni bezbedonosnom situacijom u gradu.

 Protest je posle ubistva Enesa Ajdinovića, jednog od vlasnika menjačnica u Novom Pazaru, organizovan posredstvom društvenih mreža na internetu.

Građani su na protestu naglasili da se u poslednjih nekoliko godina desio niz nerazjašnjenih ubistava i ocenili da je bezbedonosna situacija u gradu veoma loša.

Noseći transparente na kojima je pisalo “MUP 90ih-MUP 2013-te, ima li razlike?”, “Uhapsite sebe”, “Novi Pazar, a ne Divlji Zapad”, učesnici protesta su prošli od centra grada do zgrade Policijske uprave, gde su uzvicima tražili ostavku načelnika Terzića.

Na skupu su govorili rođaci nekoliko Novopazaraca ubijenih tokom poslednjih par godina, a čije ubice nisu otkrivene.

Oni su novinarima rekli da već godinama pokusavaju da saznaju ko je ubio članove njihove porodice.

Supruga ubijenog vlasnika menjačnice “Dolar” u Novom Pazaru Haruna Alića Binasa Alić rekla je da već dve godine pokušava da sazna istinu o ubistvu njenog muža.

“Niko nije hteo da me sasluša u policijskoj upravi i uporno nas lažu. Prvo su ubili mog muža, ostavili me sa četvoro dece, a sada i Enesa Ajdinovića, neka nam samo kažu ko je sledeći”, rekla je Alićeva supruga.

Nakon protesta ispred zgrade PU, građani su otišli do zgrade Višeg suda u Novom Pazaru, odakle su se mirno razišli, najavljujući novi protest za nedelju dana.

Photo : Senko Župljanin

1 KOMENTAR

  1. Gde li je sad Suljo da protera policiju iz drzave i da pozove medzunarodnu zajednicu da prati prava bosnjaka?? Nisam cuo da je sad zatrazio smenu ministra kao sto je to uradio kad su njegovog sina samo priveli znamo iz kojih razloga…. naravno da sad nece da se oglasi jer ga ne boli kad tudji sinovi ginu!!! Licemerno braco zar ne????’

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here