Rasim Ljajić u Saudijskoj Arabiji na poziv kralja Abdulaha bin Abdulaziza al Sauda

0
109

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić boraviće od danas do 7. maja u zvaničnoj poseti Saudijskoj Arabiji, na poziv kralja te države Abdulaha bin Abdulaziza al Sauda.

Ljajić će se tokom boravka u Saudijskoj Arabiji sastati i sa ministrom inostranih poslova te države Saudom al-Fejsalom, kao i sa ministrom ekonomije Muhamedom al-Džazerom, saopštila je vlada.

Rasim-Ljajic

 

Poseta Ljajića Saudijskoj Arabiji prva je nekog od zvaničnika Srbije nakon što su dve države uspostavile diplomatske odnose.

“Razgovaraćemo o unapređenju političkih odnosa, ali i razvoju ekonomske saradnje s obzirom da smo zainteresovani za njihova ulaganja. Predložićemo nekoliko projekata za koje smatramo da postoji interes Saudijske Arabije”, rekao je Ljajić Tanjugu uoči puta u Rijad.

Vlada Srbije usvojila je u februaru ove godine odluku o uspostavljanju diplomatskih odnosa sa Saudijskom Arabijom na rezidencijalnoj osnovi.

Saudijska Arabija je jedina arapska zemlja s kojom Srbija nikada nije imala diplomatske odnose, a uspostavljanje diplomatskih odnosa i otvaranje ambasade u Rijadu daće zamajac razvoju međusobnih političkih i ekonomskih odnosa, intenziviranju političkog dijaloga i izgradnji međusobnog poverenja, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije prosleđenom povodom te odluke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here