Leković: SDA pokušava da manipuliše građanima

0
124

lekovic„Današnje zasedanje Skupštine grada održano je u skladu sa Zakonom i poslovnikom, a tvrdnje predstavnika SDA Sandžaka predstavljaju još jedan pokušaj manipulacije i zbunjivanja građana iznošenjem laži“, rekao je sekretar Skupštine grada Novog Pazara Almir Leković ,istakavši da je odborniku Kenanu Duljiću zakonito verifikovan mandant na današnjem skupštinskom zasedanju.

“U članu 56, Zakona o lokalnim izborima predviđeno je da u verifikaciji mandata odbornika mogu učestvovati i oni, koji su dobili uverenje od Izborne komisije o dodeli mandata. Pored elementarnog nepoznavanja Zakona, radi se i o manipulaciji lažnim i neistinitim tvrdnjama, kako bi se ostvarili nejasni ciljevi. Sve te aspiracije neće dovesti do boljitka u funkcionisanju Skupštine od strane predstavnika SDA”, kaže Leković.

Odgovarajući na tvrdnje iznete na konferenciji SDA Sandžaka da je i sednica Izborne komisije na kojoj je doneta odluka o dodeljivanju mandata odborniku sa liste Sandžačke narodne partije sporna i da  uverenje koje je izborna komisija izdala nije pravno valjano Leković je rekao da se radi o tehničkoj greški.

„Tu se radi o tehničkoj greški, koja je uočena na samoj sednici Izborne komisije, što je verifikovano zapisnikom o radu Izborne komisije. Greška je na licu mesta ispravljena, a budući da je i Zakonom propisano da se takve greške ispravljaju u trenutku uočavanja nema osnova da se radi o nezakonitom uverenju od strane Izborne komisije grada, ali predstavnici SDA nisu učestvovali u radu današnje Skupštine i nisu mogli to da uoče “, rekao je Leković.

Leković je komentarisao i izjavu da, kako je rečeno na konferenciji za novinare SDA Sandžaka, vladajuća struktura u  Novom Pazaru razmišlja jedino o svom opstanku na vlast umesto da stavi akcenat na rešenje nagomilanih problema u gradu.

„Zaostale zarade i sva potraživanja prema gradu, kao i svi dugovi, koji postoje su rezultat rada vlasti u kojoj je jedini nosilac bila SDA i takvo smo stanje mi zatekli 2008. godine. Nemam komentar na izjave ljudi, koji su i doveli do do ovakvog stanja u kakvom se nalazimo. U prilog tome govori činjenica da su predstavnici SDA dok su učestvovali u vlasti, tražili da koriste najskuplje službene telephone na tržištu, a nakon prestanka funkcija te iste telefone neće da vrate , pa su sada građani dužni da ih plaćaju“, dodao je Leković.

Leković je istakao da lokalna vlast radi u skladu sa Zakonom i da će uvek biti ekpeditivna, kao i da o tome svedoči zasedanje Gradskog veća, koje je trajalo do 23 sata, a nastavljeno sutradan. On je rekao da će sednica Skupštine biti zakazana i za nedelju dana, koja će se kao i sve naredne biti održane u skaldu sa Zakonom.
„Nećemo dozvoliti da se uvede prinudna uprava, što je želja nekih odbornika koji su zamrzli svoj status“, rekao je Leković.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here