ZUKORLIĆ, BIŠEVAC, DUDIĆ, MEMIĆ… Svebošnjačko otvaranje džamije u Muru!

Novi Pazar – U Muru je danas uz tekbire i u prisustvu brojnih vjernika otvorena novoizgrađena džamija, čiju su gradnju finansirali dokazani vakifi. Za vjernike ovog dijela grada džamija je simbol vjere i mjesto okupljanja vjernika, boljih odnosa i dobročinstva. Poruke neophodnosti jedinstva i zajedništva okupljenima su uputili izmeđuostalih, muftija Mevlud ef. Dudić i narodni poslanik Muamer Zukorlić. Svečanom otvaranju džamije u Muru prisustvovao je i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Samo godinu dana bilo je potrebno da se okončaju radovi na ovom velelepnom zdanju, te da se u Muru sa još jednog minareta začuje ezan. Sagradili su je vakifi, uglavnom iz ovog dijela grada i zajedničkim radom temelje džamije učinili još čvršćim.

Da im jak i složan bude džemat, te safovi tokom namaza okupljenim vjernicima poželjeli su predsjednik Mešihata Islamske zajednice, muftija Mevlud ef. Dudić, i narodni poslanik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić.

Džamiju su gradili mnogi vakifi, a sreća koja se danas vidjela na licima vjernika neprocjenjivo je zadovoljstvo, rekao je vakif Esad Avdović.

U sklopu džamije, kako je najavljeno djelovaće i predškolska ustanova „Vildan i Reuda“, te Škola Kur'ana.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO