Zaboravio Muamera – Posle Iftara Nikolić ugostio Zilkića i Jusufspahića – video

Beograd – – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nakon iftara kod Adema Zilkića primio je istog u svom uredu. Nikolić je istakao danas, u razgovoru sa reis-ul-ulemom Ademom Zilkićem i muftijom Muhamedom Jusufspahićem, značaj islamske zajednice u Srbiji i podržao rešavanje njenih problema kroz dijalog i kompromis.

[fvplayer src=”https://www.youtube.com/watch?v=Z2XMTc80u30&feature=youtu.be” width=”640” height=”360”]

 

Nikolić je istakao da Srbija učvršćuje prijateljstva širom sveta i da u pravljenju mostova sa muslimanskim zemljama značajan doprinos mogu dati građani Srbije muslimanske veroispovesti, saopštila je pres služba predsednika Republike.

 nikolic 1

Zilkić i Jusufspahić su upoznali Nikolića sa problemima koji ugrožavaju opstanak Islamske zajednice Srbije.

Pre svega to je statusno pitanje zajednice, odnosno upis u Registar tradicionalnih verskih zajenica koje još uvek nije rešeno, iako je nesporno po nalazima vladine komisije i sudskim presudama, navedeno je u saopštenju.

Drugi problem islamske zajednice u Srbiji je pitanje restitucije imovine, pre svega Bajrakli džamije u Beogradi, Bali-begove džamije u niškoj tvrđavi, šejh Mustafinog turbeta u Beogradu i drugih objekata. Istovremeno, postoje indicije da se imovina u restituciji ubrzano rasprodaje, čime će njeno vraćanje biti onemogućeno, podvukao je Zilkić.

Predsednik Nikolić je obećao da će učiniti sve da se situacija reši u najboljem interesu građana muslimanske veroispovesti.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO