Vučić: Očekujem korisne razgovore s Ramom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje da razgovori s albanskim kolegom Edijem Ramom u Beogradu budu dobri i korisni i ocenio da je Srbija, nakon incidenta sa zastavom velike Albanije na stadionu Partizana, svojim postupcima pokazala celom svetu da želi mir i stabilnost u regionu.

Vučić je na proslavi šest godina SNS, čiji je lider, rekao da njemu nisu potrebni poeni koje bi sticao kod naroda time što bi loše govorio o drugom.

“Mislim da sam na najbolji mogući način zaštitio nacionalne interese jasno stavljajući svima do znanja da želimo mir i stabilnost u regionu”, rekao je Vučić.

Upozorivši da svaka nestabilnost u regionu najviše smeta Srbiji, on je primetio da bi mnogi želeli da Srbiju sruše izazivanjem nestabilnosti.

Srbiju smo, međutim, zaštitili, objasnio je, i time što smo pokazali da ne može neko, nakon incidenta, da dođe u Beograd i da ovde priča i radi šta želi.

Razgovori s albanskim premijerom biće dobri i ići će u korist napretka i razvoja međusobnih odnosa, ponovio je Vučić i dodao da ćemo umeti da sačuvamo naš nacionalni ponos i da odbranimo vitalne ekonomske interese našeg naroda.

Premijer Srbije je na pitanje da komentariše pisanje pojedinih medija da je Rama tražio da se održi miting ili javni skup u Preševu, rekao da baš nije sve tako pisalo i da će se tek videti šta će od svega toga biti.

Odgovarajući na pitanja, rekao je da je navodne zahteve za ključevima Beograda i održavanjem skupa u Preševu shvatio kao provokaciju, ali i da iskreno mislio da su oni koji su organizovali incident na stadionu time pokazali svoju slabost i nemoć.

Komentarišući da su građani Srbije u suštini i u većini nakon incidenta na stadionu reagovali dobro i odlično razumeli sve poruke, naveo je i da je, nažalost, bilo pojedinaca koji su reagovali pogrešno.

“Razlike između nas i njih, na šta sam ponosan, ogledaju se u tome što smo mi pohvatali sve napadače i na albanske i goranske poslastičarnice, i džamiju, od prvog do poslednjeg svi su pohapšeni, a oni se i dalje hvale dronovima i zastavama”, poručio je Vučić.

To je suštinska razlika između nas i njih, rekao je Vučić, dodajući da i to pokazuje ko želi pravnu državu i drugačiji razvoj odnosa.

“Čini mi se da su to po prvi put videli svi u Evropi i svetu”, zaključio je Vučić.

Sandzakhaber / izvor: tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO