Ugljanin – Razgovarao sam sa Zukorlićem

Novi Pazar – Nosilac izborne liste “Za bošnjačko jedinstvo” Sulejman Ugljanin rekao je danas da je prethodnih dana razgovarao sa predstavnicima brojnih bošnjačkih  ustanova vezano za izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina.

“Pored razgovora sa predstavnicima SDA Sandžaka, do danas sam razgovarao i sa predsednikom Bošnjačkog nacionalnog veća Esadom Dzudzom, generalnim sekretarom Bošnjačke akademije nauka i umetnosti Muamerom Zukorlićem, kao i sa predstavnicima oba dela jedinstvene Islamske zajednice”, rekao je Ugljanin.

On je dodao da je sve predstavnike pozvao da uzmu učešće u izbornom štabu i zatražio da predlože svoje kandidate za ovu izbornu listu.

“Svi sa kojima sam vodio razgovore pružili su bezrezervnu podršku ciljevima ove liste i svi su obećali da će pružiti maksimalnu podršku upisu Bošnjaka u poseban birački spisak, bez obzira da li će učestvovati na listi ili ne”, naveo je Ugljanin.

On je rekao da je Manjinska poslanička grupa “SDA Sandžaka-PDD” danas u Skupštini Srbije podnela zahtev skupštinskom odboru za ljudska i manjinska prava da se prilikom organizovanja i sprovođenja izbora za nacionalne savete manjina primene principi i pravila koja se koriste prilikom izbora narodnih poslanika.

Izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina zakazani su za 26.oktobar.

izvor. Radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO