TURSKA POLICIJA: Ubijeni navijač stradao u sukobu zvezdaša!

Došlo je do incidenta između navijača Crvene Zvezde, koji nisu imali karte za jučerašnju košarkašku utakmicu između tog kluba i Galatasaraja – navodi se u izveštaju policije o sinoćnjem incidentu

Turska policija saopštila je danas da je navijač Crvene Zvezde, koji je ubijen je sinoć u blizini sportske hale u Istanbulu, stradao u međusobnom okršaju navijača srpskog kluba.

– Došlo je do incidenta između navijača Crvene Zvezde, koji nisu imali karte za jučerašnju košarkašku utakmicu između tog kluba i Galatasaraja- navodi se u izveštaju policije o sinoćnjem incidentu, koje je preneo list “Hurijet”.

– Dve grupe navijača su bacale kamenice i flaše jedni na druge, ali je policija uspevala da ih drži razdvojenima. Došli smo do saznanja da je jedan navijač izboden na smrt dok je policija pratila navijače crveno-belih dalje od mesta sukoba. Pokrenuta je istraga o ovom događaju – navela je turska policija.
Navijač Crvene zvezde Marko Ivković ubijen je sinoć u blizini sportske hale u Istanbulu gde je srpski košarkaški klub igrao sa Galatasarajem, rečeno je Tanjugu u generalnom konzulatu Srbije u tom gradu.

Tragičan incident dogodio se ispred dvorane Abdi Ipekči, gde su navijači Galatasaraja napali grupu od oko 400 pristalica srpskog kluba, koji su doputovali na utakmicu.

Tokom utakmice koju je Galatasaraj u usijanoj atmosferi dobio posle dva produžetka sa 110:103 navijači turskog kluba u nekoliko navrata skandirali su “Kosovo, Kosovo”, dok je trener Ergin Ataman posle meča nazvao navijače Crvene zvezde “teroristima”, aludirajući na incidente uoči susreta dva kluba.

Predsednik turske vlade Ahmet Davutoglu pozvao je danas telefonom premijera Srbije Aleksandra Vučića i izrazio saučešće povodom ubistva navijača Crvene Zvezde Marka Ivkovića.

Predsednik Vlade Srbije izrazio je zaprepašćenje zločinačkim ubistvom koje je počinjeno nad građaninom Srbije i rekao svom turskom kolegi da Srbija zahteva hitno pronalaženje i hapšenje ubice i njegovo najstrože kažnjavanje.

Kako je saopštila vladina Kancelarija za saradnju sa medijima, Vučić je rekao Davutogluu da šef stručnog štaba Košarkaškog kluba Galatasaraj Ergin Ataman, nije dobrodošao u Srbiju, posle izjave u kojoj je ubijenog mladića, kao i sve ostale navijače Crvene Zvezde, optužio za terorizam.

(Telegraf.rs / Tanjug)

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO