Sjenica zavodi red – Mujović – Ukinut je privilegovani položaj Ilijazu Tahiroviću “srušena terasa” (video – foto)

Sjenica – Vlasniku ugostiteljskog objekta “Vavazu” Ilijazu Tahiroviću porušena je terasa koju je proširio prije par godina. Tahirović je terasu postavio na mjestu na kome bi trebalo da bude peščka zona prenosti regionalna televizija. Prema izveštaju Regionalne televizije on je sam uklonio terasu koja je bila na opštinskom zemljištu.

 


Naime “Tahirović je preko puta svog kafića osekao i borove koji su bili prepoznatljivi deo Sjenice i gdje su se putnici koji bi čekali autobus na autobuskoj stanici krili od žestokih vrućina”.
Autobuska stanica je izmještena a on je borove osjekao i na tom mjestu napravio park igralište za djecu i parking za automobile gostiju koji dolaze u njegov kafić.
Građani Sjenice nerijetko govore o ovome a i oni koji su željeli da razgovaraju bili su umjereni u svojim komentarima jer više nisu mogli da prolaze tom ulicom pa su opštinske vlasti posegle za rušenjem.
Sjeničaci kažu da je ovo dobar potez lokalne samouprave jer taj lokal već godinama na opštinskom zemljištu bez ikakve nadoknade. Meštani srca peštera kažu još da je ovo potez koji ohrabruje jedan od njih kaže.
” Hteo bih da pohvalim lokalnu samoupravu jer je ovo potez koji se čekao godinama, ako ja mogu da kupim plac od 50.000 evra u gradu zašto ne mogu i oni. 30 godina ne plaćaju ni kiriju ni porez i ne mogu da shvarim da oni toliko vremena ne plaćaju nikome ništa i nije mi jasno zvog čega se ljute”.

Tahirović – Svi su “kukenisali” taj deo”

Vlasnik ove terase koja je porušena Ilijaz Tahirović kaže da je riječ o njegovom ličnom nesporazumu sa predsjednikom opštine Sjenica Hazbom Mujovićem i navodi “da su svi kukenisali taj deo, a njemu smeta visina”.
“Ulica je pet metara a ostalo bi trebalo da bude blato. To bi njemu odgovoralao. Ja sam pokušao da nađem blata i stavim ovde možda se bude lepše osećao”.

Mujović – Ukinut mu je status povlašćenog lica posle 30.godina!

Hazbo Mujović predsjednik opštine Sjenica rekao je da se radi o čovjeku koji već dugi niz godina koristi državnu imovinu u privatne svrhe.
“Terasa Tahirovićevog lokala nalazi se na trotoaru i ugrožava kretanje pešaka. Nadležni organi rade svoj posao i imaju pravo da i njega tretiraju kao svakog drugog građanina. Njegov privilegovan položaj u ovoj opštini koji je trajao dugi niz godina sada je ukinut” rekao je Mujović i zaključio da će on biti tretiran kao i svaki drugi građanin u ovom Sjenici.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO