Priboj: Podijeljeno 300 ramazanskih paketa

Priboj – Ovogodišnje ramazanske dane, SDP Priboj obeležava od samog početka meseca posta, tradicionalnim običajima i raznovrsnim aktivnostima sa svojim članovima i sugrađanima. Podela ramazanskih paketa kao vid pomoći za najugroženije nastavljena je kroz saradnju sa Turskim polumesecom, pri čemu je u proteklih sedam dana u više navrata, građanima podeljeno oko 300 paketa.

Tradicionalno dobra saradnja sa turskom ambasadom, Turskim crvenim polumesecom i razvojnom agencijom TIKA, nastavljena je u vidu podele ramazanskih paketa za najsiromašnije porodice u Priboju. U više raspodela u prethodnih 7 dana, preko OO SDP Priboj-a i turskog Crvenog polumeseca poklon pakete je dobilo 300 građana Priboja u ovoj humanoj akciji. Od početka meseca posta, kroz saradnju i koordinaciju sa raznim organizacijama i donatorima, na ovaj način i uz asistenciju volontera i aktivista SDP Priboj, podeljeno je više od 700 ramazanskih paketa za najugroženije porodice.

Zahvalnost turskim prijateljima izrazio je Miralem Gogalić, potpredsednik SDP Priboj, istakvaši da dugogodišnja saradnja sa turskim prijateljima u kojoj je u toku prethodnog Kurban Bajrama, najsiromašnijim Pribojcima podeljeno 700 Kurbama, kao i svi vidovi pomoći za sve islamske praznike pokazatelj da Priboj ima prijatelje koji misle na stanovnike ovog grada.

Prema najavama iz pribojskog SDP-a, ovakav razvoj saradnje sa donatorima i sve veća humanitarna pomoć za socijalno ugrožene građane Priboja, u predstojećem periodu zahteva pojačanu organizaciju i sistematski pristup, kako bi se razni oblici pomoći što pravilnije i što brže distribuirali ka onima kojima je pomoć i najpotrebnija.

izvor.Rtv Novi Pazar

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO