Povelje i plakete zaslužnima

Novi Pazar – Pet stotina pedeset treći rođendan grada Novog Pazara prilika je da se najistaknutijim organizacijama i pojedincima odaju priznanja za doprinos promociji kraja iz koga su ponikli i utemeljili put ka uspehu na različitim poljima. Na svečanom zasedanju Skupštine upriličenom povodom jubileja, a na predlog gradonačelnika dr Meha Mahmutovića izglasani su laureati povelja, odnosno plaketa Grada.

Povelje Grada Novog Pazara biće uručene tokom Svečane akademije zakazane za danas u 18 sati u Koncertnoj dvorani a dobitnici su : Odbojkaški klub Novi Pazar, koji će se tokom naredne sezone takmičiti u Supeligi Srbije, što je istorijski uspeh gradskog kluba od osnivanja, Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama, zbog istrajne i sveobuhvatne brige o licima sa hendikepom, Fond „Hadžinadžija Karabegović Agušević“ koji stipendira čak 102 učenika i studenta iz našeg kraja, Zahit Tutić, osvajač srebrne medalje na para olimpijskim igrama i standardni reperezentativac Srbije. Povelje će biti uručene i čalnovima Kluba Novopazaraca u Beogradu , prof. dr Milošu Velinoviću i prof.dr Aleksandru Karamarkoviću, za nemerljiv doprinos razvoju medicine i promovisanju ove humane profesije.

Plakete Grada će ove godine, takođe skupštinskom odlukom dobiti Vlada Luksemburga i Vlada Kuvajta, kao zahvalnost za doprinos rešavanju problema vodosnabdevanja u Novom Pazaru. Isto priznanje biće uručeno Majklu Devemportu, šefu Delegacije Evropske Unije u Srbiji. Na svečanoj sednici se prisutnim odbornicima pozdravnim govorom obratila predsedavajuća lokalnog parlamenta, Sadija Plojović, rečima:

“Čast mi je da predsedavam još jednom svečanom sednicom danas kada su nam , bez obzira na političke i neke druge međusobne razlike , zajednička osećanja ponosa i neizmerne ljubavi prema ovom kraju. Ugostićemo mnogo zvanica, pružiti ruku brojnim prijateljima koji su došli da nam čestitaju rođendan, i taj me podatak čini još sretnijom. Brojne zvanice koje će nas udostojiti prisustva dokaz su da je put kojim ovaj grad ide evropski, realan i jedini ispravan, put koji koristi svim građanima našeg starog dobrog Novog Pazara. Hvala vam svima što ste došli i čestitam vam 553. rođendan najsrdačnijeg grada na svetu“.

Kao Dan grada Novog Pazara obeležava se 20.april, a ove godine je iz više razloga pomerena centralna manifestacija, Svečana akademija na kojoj se očekuje dolazak velikog broja inostranih i domaćih gostiju.

Sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO