“Polen food” zainteresovan za ovdašnje tržište

Novi Pazar – Generalni menadžer turske kompanije „Polen food“, Suleyman Ozdogan, izrazio je zainteresovanost ove firme da svoju delatnost proširi i na području Novog Pazara. Ozdogan koji je u razgovoru sa pomoćnikom gradonačelnika Farukom Suljevićem razgovarao na temu mogućnosti ulaganja, odnosno nadležnosti grada da budućim ulagačima na ovom protoru obezbedi određene lšice pri poslovanju.

„Grad Novi Pazar ulaže sve napore kako bi, u skladu sa zakonom predviđenim okvirima, zainteresovanim preduzetnicima omogućio da deluju na ovim prostorima. Predočili smo generalnom menadžeru Polen food- a da postoji mogućnost oslobađanja od poreza na gradsko građevinsko zemljište , na dvogodišnji period, kao i umanjenje poreza na zarade u novootvorenim firmama, tj na novozaposlena lica. Naši su sagovornici odavde otišli zadovoljni, najavivši novi dolazak jer su, prema sopstvenom priznanju zainteresovani da delatnost firme prenesu na ovdašnji prostor“, rekao je Suljević.

Prema podacima iznetim na sastanku, „ Polen food“ je proizvođač programa, odnosno poluproizvoda za poslastičare i pekare. Zainteresovani su da se predstave ovdašnjem tržištu , ali i da isto iskoriste kao posrednika za izvoz prema ostalim zemljama Balkana i Rusiji. „Polen food“ bi na samom početku poslovanja zaposlio trideset pet Novopazaraca, a broj zaposlenih bi se povećao u skladu sa pozicioniranjem na tržištu i povećanjem obima posla.

Sandzakhaber / izvor: novipazar.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO