Novi izgled Stare čaršije za procvat Novog Pazara

Novi Pazar – Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić i Mirjano Andić , direktorica Republičkog Zavoda za zaštitu spomenika kulture boravili su u Novom Pazaru povodom zajedničkog nastojanja gradske I lokalne vlasti da centralne lokacije u najužem centru grada rekonstruišu, oplemene načine prijemčivim posetiocima. Ideja je da se, prema rečima gradonačelnika dr Meha Mahmutovića “ uradi puno toga ali da nakon svih radova stara čaršija Novog Pazara sačuva prepoznatljiv duh I istorijski pečat”.

_DSC3340

“Očekujemo pomoć stručnjaka iz Zavoda , kako bi smo zajednički, uz pomoć naših arhitekata oplemenili prepoznatljive lokacije parka I stare čaršije. Oplemeniti ove lokacije I učiniti ih atraktivnim posetiocim, velika je stvar, a svemu tome prethodi izrada projektne dokumentacije”, izjavio je Mahmutović pred novinarima.

Iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture poručuju da sve ovdašnje lokacije I objekti pripadaju građanima, gradu Novom Pazaru I Republici.

_DSC3462

“Ideja je sačuvati staro gradsko jezgro. Prema projektu, tvrđava će delom biti pretvorena u letnju pozornicu. Za kompletno preuređenje potrebna su zajednička sredstva I zajednički rad. Nastojimo da grad procveta, a da na drugoj strani sačuva autentičnost”, kazala je Andrićeva tokom posete po obilasku pomenutih lokacija.

Po izradnji dugoročnog projekta deo grada od Stare čaršije prema Gradskom parku I bedemu dobiće sasvim novi izgled.

Sandžakhaber

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO