Ništa od jedinstva? Fehratović – Ne razmišljamo o zajedničkom delovanju

Novi Pazar – Lista “Za Bošnjake, Sandžak i muftiju” u ovom trenutku ne razmišlja o zajedničkom delovanju sa listom “Za Bošnjačko jedinstvo- Sulejman Ugljanin”, već samo o poništavanju izbora u Tutinu i ponovnom glasanju u toj opštini.

Nosilac liste Jahja Fehratović rekao je radiju Sto plus da oni očekuju konačan stav državnih organa i Republičke izborne komisije o ponavljanju izbora u Tutinu.

“Ostajemo pri stavu da jedino nakon ponavljanja izbora možemo da razgovaramo o daljem radu BNV-a”, naveo je Fehratović.

Podsećamo da je Fehratović sinoć proglasio pobedu i zatražio od Republičke izborne komisije (RIK) da poništi rezultate glasanja u Tutinu, gde je ubedljivo trijumfovala Ugljaninova lista.

Prema preliminarnim rezultatima Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID) u šest sandžačkih opština za listu “Bošnjačko jedinstvo – dr Sulejman Ugljanin” glasalo je 55 odsto Bošnjaka, dok je lista“Za Bošnjake, Sandžak i muftiju” osvojila 44, 50 odsto glasova.

Ugljaninova lista trijumfovala je u Tutinu, Priboju i Sjenici, dok je lista koju predvodi Ferhatović najviše glasova dobila u Novom Pazaru, Novoj Varoši i Prijepolju.

Na izborima za BNV glasalo 37 odsto Bošnjaka, dok će izbori biti ponovljeni na dva biračka mesta u Tutinu i jednom u Novom Pazaru, na kojima pravo glasa ima oko 3.200 glasača

izvor. Radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO