“Najjači čovjek na Ilidži” bacio je bombu i na brata

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo predložilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu da odredi jednomjesečni pritvor Daliboru Sulejmanoviću (1983), osumnjičenom za ubistvo 23-godišnjeg Harisa Selmana, čije je tijelo jučer ujutro pronađeno kod stare željezničke stanice na Ilidži.

Sarajevska policija uhapsila je u julu 2010. Dalibora Sulejmanovića i to nekoliko sati nakon što je aktivirao ručnu bombu kašikaru.

Sulejmanović nije nepoznat organima gonjenja, a u crnoj hronici se pojavljuje 2010. i 2011. godine, dok se na youtubeu hvalio da je ‘najjači čovjek na Ilidži’ potvrđujući to snimkom na kojem radi sklekove na Terminalu Ilidža, piše Slobodna Bosna.

Sarajevska policija uhapsila je u julu 2010. Dalibora Sulejmanovića i to nekoliko sati nakon što je aktivirao ručnu bombu kašikaru u dvorištu napuštene kuce u Ulici magistrala do broja 4 u blizini Rimskog mosta na Ilidži, a u eksploziji su povrijeđeni on i njegova supruga Ajša Seferović te njegov brat Renato Sulejmanović.

Nakon kriminalističke obrade Sulejmanović kojeg je nekoliko gelera pogodilo u glavu, uz službeni izvještaj o osnovanoj sumnji da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnost predat je u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, Renato je imao geler u leđima, a supruzi uhapšenog Ajši geleri su nanijeli povrede na obje noge i smještena je na Ortopediju.

Do svega je došlo kad je izbila svađa između braće Sulejmanović, kojoj je prisustvovala i Daliborova supruga, a sve troje su pili. Dalibor je u jednom trenutku izvadio kašikaru i bacio je pred kuću. I tada su za braću Sulejmanović u policiji kazali da su im odranije poznata po narušavanju javnog reda i mira.

U maju 2011. Dalibor se ponovo našao na stranicama crnih hronika, ali ovaj put kao žrtva. Zadobio je teške i po život opasne ozljede koje su mu nanesene u tučnjavi koja se dogodila u Ulici Ibrahima Ljubovića do broja 32 na Ilidži. Zbog osnovane sumnje da je pokušao ubiti Sulejmanovića, pripadnici IV. policijske uprave su nekoliko sati nakon tučnjave pronašli i uhapsili njegovog tada maloljetnog brata Ramba Sulejmanovića (1993.), rođenog u Italiji, a nastanjenog u Sarajevu.

Iako je hapšen zbog bacanja bombi, četiri godine nakon toga Sulejmanović je i dalje živio u napuštenom objektu na Ilidži.

Sukobu među braćom prethodila je svađa, kojoj je, kako se moglo čuti, prethodilo konzumiranje alkohola. Braća su, navodno, bila ispred jednog od ugostiteljskih objekata u Ulici Ibrahima Ljubovića kada je izbila svađa u pasažu jedne od zgrada.

Verbalni duel se u jednom trenutku pretvorio u tučnjavu, nakon čega je maloljetnik izvadio nož i ubo starijeg brata.

Iako je hapšen zbog bacanja bombi, četiri godine nakon toga Sulejmanović je i dalje živio u napuštenom objektu na Ilidži, a nakon što je priznao svirepo ubistvo Selmana čije okolnosti i motiv tek treba da se utvrde, u devastiranom objektu su pronađene dvije automatske puške, okvir i osam metaka…

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO