Najave za novi Audi A8

1537

Kako bi skratili vreme do dolaska novog top modela iz Audija, pojedini nezavisni dizajneri na osnovu dostupnih informacija pokušavaju što objektivnije da rekonstruišu dizajn nove generacije “osmice”. A to je teško, ali svi su složni da je koncept Prologue izvor svih linija. I zaista, isto su indirektno potvrdili i u Audiju, a sudeći po planetarnom uspehu koncepta nema razloga da tako i ne bude.

Dinamična i elegantna silueta je preduslov stvaranja limuzine koja bi mogla da ozbiljno konkuriše trenutnim vladarima, BMW-u Serije 7 i S klasi iz Mercedesa. Potonji predlog prikazuje veoma direktno potencijal iskorišćavanja maksimuma sportskog karaktera Audija, ali uz zadržavanje uglađenosti kakva pristaje limuzini najvišeg kalibra.

S tehničke strane MLB platforma koja donosi redukciju mase, bolje performanse i komforniji enterijer je već stara vest. Ako svemu dodamo motor iz Bentayge, 6.0 W12 sa preko 600KS, više bi bilo čak i bezobrazno očekivati. Prvi Audi sposoban za autonomnu vožnju imaće i jakog dizelskog predstavnika. 4.0 V8 TDI iz SQ7 sa 435KS i 900 Nm je dovoljan razlog da se konkurencija zamisli. Pritom ni u Tesli ne mogu spavati mirno jer je električna E-Tron verzija gotovo sigurna.

Izvor: Index.hr