Mešihat smijenio Nedžada ef. Hasanovića pomoćnika direktora Škole Kur'ana Časnog – video

Novi Pazar – Na sjednici Mešihata održanoj 18.08.2014. god. u Novom Pazaru, smijenjen je i zvanično dosadašnji pomoćnika direktora Škole Kur'ana Časnog Nedžada Hasanovića i Ihsana Eminovića. Na mjesto pomoćnika direktora ove škole imenovan je hfz. Amar ef. Muderizović.

[fvplayer src=”https://www.youtube.com/watch?v=BzYoOKBISaQ” width=”640” height=”360”]

 Prof. Nedžad ef. Hasanović je rođen 1980. godine u Novom Pazaru, gdje je završio osnovnu školu.Nakon toga upisuje Medersu „Gazi Isa-beg“  u Novom Pazaru, a nakon toga 1999. god. Univerzitet Al-Azhar u Kairu, odsjek za Kur`anske i tefsirske znanosti. Na Internacionalnom univerzitetu pohađa postdiplomske studije. Oženjen je, otac dvoje djece.

Hasanović je jedan od uglednijih imama u Sandžaku njegove hutbe veoma su posjećene a on je i osnovač Škole Kur'ana Časnog.

Za Hasanovića se moglo čuti da je žestoki protivnih muftije Muamera Zukorlića i da podržava promjene u Mešihatu nakon toga on je rapidno počeo da gubi funkcije. Kako saznajemo nakon obračuna sa Makićem a sada i sa Hasanovićem ostao je još jedan Imam novopazarske džamije “kojeg treba smijeniti” tvrdi naš izvor.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO