Memić – Privrednici Sandžaka trpe štetu zbog nedavnih događaja u Novom Pazaru

Novi Pazar – “Sandžak i Novi Pazar trpe veliku štetu nakon poslednjih dešavanja i performansa pojedinaca kojima je želja da se loša slika o Novom Pazaru proširi rekao je predsednik gradskog odbora SDP Husein Memić.

Ambasadori i diplomate mnogih stranih država zabrinuti su zbog Pohoda na Hadžet, izjava pojedinih političara koji pozivaju na nekakvu autonomiju, kao i sajtova koji pozivaju na formiranje Armije Sandžaka i žele da ratuju- rekao je na press konferenciji predsednik Gradskog odbora SDP-a Husein Memić. On kaže i da se brojni turisti raspituju kakva je situacija u gradu, jer se boje za svoju bezbednost.

SDP je uvek bila za mir i suživot, a protiv svih vidova ekstremizma, tvrdog nacionalizma, bilo da su u pitanju četnici ili performansi u zelenim uniformama. Mi nismo za to da se takmičimo čija je zelenija uniforma, ko je veći Bošnjak, ko je veći musliman, a ko Srbin. Mi želimo da to što je bilo devedesetih godina ostavimo iza sebe, da razmišljamo o tome kako da zaposlimo mlade ljude, da napravimo konsenzus sa svima, da o tome pričamo I da to bude prioritet kada je u pitanju ova regija” – zaključio je Memić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO