Ljajić u Saudijskoj Arabiji sa pestolonaslednikom Salman bin Abdulaziz Al Saudom

Rijad – Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Rijadu sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Rijadu sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije Salmanom bin Abdulazizizom Al Saudom, sa kojim je razgovarao o unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa Srbije i Saudijske Arabije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Prestolonaslednik te države Salman bin Abdulaziz Al Saud istakao je “da su vrata Saudijske Arabije širom otvorena za svaku vrstu saradnje sa Srbijom” I da posebno ceni to što je naša zemlja otvorila ambasadu u Rijadu.

Saudijski prestolonaslednik je dodao i da će uskoro dati nalog Ministarstvu spoljnih poslova te države da što pre otvori ambasadu u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

Na sastanku je dogovoreno i da u najskorije vreme Srbiju poseti političko privredna delegacija Saudijske Arabije, koja bi sa nadležnim institucijama naše zemlje definisala
oblasti u kojima je moguće ostvariti čvršću privrednu saradnju.

Među privrednicima koje će posetiti Srbiju biće i predstavnici najveće saudijske kompanije iz oblasti poljoprivrede “Salik”, koja se bavi investiranjem u
prehrambenu industriju u drugim zemljama.

Na sastanku je najavljeno da će kompanija “Salik” uvrstiti Srbiju na listu prioritetnih zemalja sa kojima sarađuje, a na kojoj se trenutno nalaze svega 23 države u svetu.

Ljajić i Abdulaziz Al Saud su se saglasili da bi dodatni impuls jačanju veza između dveju privreda moglo biti potpisivanje sporazuma o ekonomsko-tehničkoj saradnji, zaštiti investicija i izbegavanju dvostrukog oporezivanja, kao i da veliki prostor za napredak postoji u oblasti turizma.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić se tokom zvanične posete Saudijskoj Arabiji sastao i sa ministrom privrede Mohamedom Al Džaserom, direktorom Borda za turizam i kulturnu baštinu Sulatnom bin Salmanom Abdulazizom Al Saudom i direktorom kompanije “Salik” Abdulahom Al Dubaikijem, saopšteno je iz Vlade Srbije.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO