Kavazović: Brutalno, na podmukao način napadnute demokratske institucije Turske

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je pismo podrške predsjedniku Diyaneta Republike Turske dr. Mehmetu Görmezu
Reisu-l-ulema Kavazović: Brutalno, na podmukao način napadnute demokratske institucije Turske

Povodom pokušaja državnog udara koji se protekle noći dogodio u Republici Turskoj, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je pismo podrške predsjedniku Diyaneta Republike Turske dr. Mehmetu Görmezu.
U pismu reisu-l-uleme Kavazovića se navodi da je “protekla noć bila noć velikih iskušenja i strepnji”.
“Sa zebnjom u srcu i iskrenim dovama upućenim Svevišnjem Gospodaru da pomogne našu braću, pratili smo dešavanja”, navodi efendija Kavazović, “u našoj prijateljskoj državi Turskoj”. 
    “Uvaženi prijatelju, izražavam Ti poštovanje i divljenje za izuzetnu hrabrost i odlučnost koju si pokazao u ovom teškom trenutku. Tebi, Tvojim saradnicima, svim muftijama i imamima, kao i vjernicima izražavam duboko poštovanje za hrabrost i odlučnost u očuvanju demokratskih institucija koje ste strpljivo gradili svih ovih godina, a koje su brutalno napadnute na podmukao način. Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini, imami, muftje i muderrisi, kao i vjernici-pripadnici Islamske zajednice, izražavaju podršku prijateljskom narodu, predsjedniku i Vladi Republike Turske u nastojanju da očuvaju demokratske tekovine i slobodu koju je izborio slobodarski turski narod. Vjerujemo da su oči i srca cijelog muslimanskog svijeta sinoć bile uz vas. Vi ste sinoć branili slobodu i nezavisnost ne samo turskog naroda, već slobodu i nadu cijelog muslimanskog ummeta”, naveo je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH. 
“Molimo Allaha dž. š. da vas pomogne da iz ovog iskušenja izađete još jači i snažniji i krenete dalje u jačanje institucija države Turske i Diyaneta. Uz dove Gospodaru svjetova da Vam podari svako dobro i da Vas osnaži, šaljem Vam iskrene selame i izraze poštovanja”, stoji u pismu reisu-l-uleme Kavazovića. 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO