Izraelski snajperista ubio petogodišnje dijete

Snajperista izraelske vojske danas je u mjestu Shujaiyya u Pojasu Gaze ubio dječaka Velida al-Harazina. Petogodišnji dječak je ubijen hicem u glavu, javlja Anadolu Agency. 

Glasnogovornik palestinskog ministarstva zdravstva Eshref al-Kudradanas je saopćio zadnji bilans stradanja palestinskog naroda u Pojasu Gaze. Kako je istakao, izraelski snajperisti ne birajući žrtve danas su ubili Velida al-Harazina, dječaka od 5 godina.

On je također saopćio da je prema posljednjim informacijama broj poginulih u Pojasu Gaze povećan na 828, a broj povrijeđenih na 5.260. Zastrašujući je podatak da je poginulo 201 djete, 99 žena i 52 staraca.

Povod za izraelski napad na palestinsku teritoriju bila je, kako su izraelske vlasti tvrdile, otmica trojice jevrejskih mladića na Zapadnoj Obali koji su nakon 18 dana pronađeni mrtvi. Samo nekoliko dana poslije, 2. jula Jevreji su oteli 17-godišnjeg Palestinca koji je istog dana živ spaljen.

Izraelska vojska je zvanični napad na Pojas Gaze započela 7. jula pod kodnim imenom “Zaštitna linija”. Mnoge nevladine organizacije upozoravaju da je ono što se radi u Gazi jednako zločinu protiv čovječnosti.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO