Zukorliću đe ti je Ferid Muhić?

Njemačka – U njemačkom gradu Ofenbahu u nedjelju 23. juna održana je skupština Bošnjačke nacionalne fondacije, na kojoj je izabran Odbor i predsjednik BNF-a za Njemačku. Nakon nekoliko sati vijećanja u Odbor su ušli mladi i uspješni ljudi, biznismeni i privatni poduzetnici iz skoro svih gradova Njemačke. Za predsjednika je BNF-a izabran je Elvedin Bilić iz Ofenbaha.

A gdje je Muhić?
A gdje je Muhić?

Pompezno najavljivani skup u Njemačkoj po svemu sudeći dozivio je debakl kao i nekoliko prethodnih skupova koje je organizirao Muamer Zukorlić. Nakon pokazane pune “snage” i kapaciteta od 150 ljudi da bi sanirao svoje posljednje neuspjehe Zukorlić se dohvatio dobro starog poznatog recepta a to je “gostovanje” u dijspori kako bi poradio na svojem marketingu. Informaciju koju smo dobili od posrednika bliskog organizatoru, skup nije dobio ni blizu željenu dimenziju iako je Zukolić poveo svog starog prijatelja Mustafu Cerića, zbog slabog odziva pozivane su i džamatlije iz cijele Njemačke i šire, što fotografije i potvrđuju.

Pored svega navedenog, očigledno je da odziv Bošnjaka bio mali.

screenshot sa reklame gdje je najavljivan Ferid Muhić
screenshot sa reklame gdje je najavljivan Ferid Muhić

Naime uvaženi akademik profesor doktor Ferid Muhić iako pompezno najvljivan nije se pojavio među govornicima ovoga skupa, a što je naša redakcija unaprijed objavila u tekstu “Zukorlić istjeran iz zgrade BANU u Sarajevu”

“Kako saznajemo iz izvora bliskih organizatorima skupova u dijaspori Ferid Muhić, i ako je njegovo ime stavljeno na plakatima koji najavljuju skupove, nije ni obavješten da treba da gostuje u dijaspori.”

Kako smo i ranije pisali, nakon istjeravanja iz zgrade Banu u Sarajevu, Zukorlić očajnički pokušava da preko prikupljanja sredstava u dijaspori “Izgradi Banu”.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO