Zukorlić zaobišao pitanje novinara o odlasku ljudi iz Sandžaka u Siriju

Novi Pazar –  Muftija Muamer ef. Zukorlić odbio da odgovori na pitanje novinara na jučerašnjoj konferenciji za novinare koje se ticalo odlaska mladića iz Sandžaka u Siriju. On je na pitanje novinara kazao da to nije tema konferencije za novinare.

Muamer Zukorlić
Muamer Zukorlić

“Ne mislim da bi to tebala biti tema, obzirom na važnost ovog povoda konferencije za novinare. Zato što to pitanje nije pitanje koje zahteva kratak odgovor. To pitanje zahteva analitički i vrlo precizan i odgovoran pristup. Ja sam spreman dati tumačenja na ta pitanja” kazao je Zukorlić.
Zukorlić je tako izbegao da kaže svoj stav po pitanju odlaska mladića sa prostora Sandžaka u Siriju.
Podsjetimo Rešad ef. Plojović inače bliski saradnik muftije Muamera Zukorlića prvo je osudio odlazak sandžaklija u Siriju a zatim na jednoj lokalnoj televiziji kazao da Islam od svojih sljedbenika traži borbu protiv nepravde i zaštitu obespravljenih, međutim to ne znači da svako treba uzeti oružje u ruke, krenuti u neizvsnost i žrtvovati ono najdragocjenije, tj. svoj život.
Naprotiv Islamska zajednica traži da se sačuvju životi mladih ljudi, i osuđuje sve one koji na bilo koji način utiču na mlade ljude, koji ih pozivaju ili motivišu, direktno ili indirektno, da se lično uključe u borbe koje se vode i žrtvuju svoj život kazao je Plojović ranije u izjavi za Pravdu.

sandžakhaber

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO