Zilkić i Zukorlić – Špijunaža kao sredstvo odbrane

Danas se na web portalma pojavio špijunski snimak koji je verovatno snimljen iz nekog od parkiranih vozila, web portali bliski Zukorliću i Zilkiću objavili su sinhronizovano ove snimke. Kako nezvanično saznajemo snimak je načinio Dževad Zejnelović bliski saradnik Adema Ziklića isti je preuzeo i sajt Muamera Zukorlića.

Demirović i Makić
Demirović i Makić

Na snimku se vidi kako Bekir ef. Makić ulazi u zgradu NVO Svetionik iz Novog Pazara, i rukuje se sa Muhamedom Demirovićem  predsednikom ove organizacije na ulaznim vratima. Zanimljivo je da oba web portala ovaj susret nazivaju formiranjem “Treće islamske zajednice” što je teza koju od početka zastupa Zukorlić.

Ne dugo posle toga na facebook profilu “Podrška mr. Bekiru ef. Makiću” pojavilo se i pojašnjenje ovog događaja u kome se kaže:

Postizanje potpunog jedinstva islamske zajednice, a to jedinstvo podrazumijeva uključenje i integraciju svih faktora koji na bilo koji način mogu doprinijeti prevazilaženju trenutne situacije. To je najbolji dokaz neosnovanosti tvrdnji Adema Zilkića i Muamera Zukorlića o formiranju tzv.treće islamske zajednice. Bilo bi smiješno, da nije žalosno, vidjeti kako se portali njih dvojice ispomažu u forsiranju te priče. A upravo, susreti među ljudima obje strane jesu najbolji dokaz da se time želi uspostaviti potpuno jedinstvo muslimana i vratiti jedinstvo Islamskoj zajednici.

Želimo javno postaviti pitanje i Ademu Zilkiću i Muameru Zukorliću: da li je toliko pokuđeno susresti se sa bratom muslimanom s kojim se želimo izmiriti i popraviti stanje muslimana iako i jedan i drugi svakodnevno imaju susrete sa različitim ličnostima, osobama koje su, često puta iskazale svoj antiislamski stav.

Naša želja je jedinstvo, ujedinjenje muslimana i do toga će doći, uz Allahovu pomoć, makar ne bilo pravo pojedincima i njihovim špijunima stoji u poruci.

 

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO