Završen projekat prekogranične saradnje Priboja i Bijelog Polja: Ostvarena kvalitetna saradnja

BIJELO POLJE – JU Centar za podršku djeci i porodici i Centar za socijalni rad iz Priboja uspješno su realizovali projekat „Kroz profesionalnu saradnju do boljih usluga“. Projektom koji je podržala Delegacija Evropske unije, vrijednim oko 150.000 eura, unaprijeđena je prekogranična saradnja i ostvarena kvalitetna razmjena znanja i iskustava između dvije opštine.

20131002-223319.jpg

Prema riječima direktorke bjelopoljskog Centra za podršku djeci i porodici Rade Minjević-Đerić, sve aktivnosti odvijale su se planiranom dinamikom.

– Jedna od glavnih aktivnosti bila je i realizacija četiri obuke na teme hraniteljstva, stanovanja uz podršku, SOS telefona i medijacije, od kojih su se prve dvije odvijale u Crnoj Gori. Značaj obuka ogleda se u tome što su na taj način prezentovane usluge koje nijesu razvijene u opštinama Bijelo Polje i Priboj – kazala je Minjević-Đerić.

Direktor Centra za socijalni rad iz Priboja Zoran Polić istakao je da je ovo drugi projekat koji sprovode u sklopu prekogranične saradnje, a da će ih uskoro biti još.

– Na obukama u Priboju čuli smo mnogo korisnih prijedloga i savjeta od partnera iz Bijelog Polja iz oblasti SOS telefona i medijacije, koji su kod vas bolje razvijeni i nalaze se na višem stupnju – istakao je Polić.

Menadžer u projektu Goran Prebiračević istakao je da je jako važno da se ovom donacijom pomogne socijalno ugroženim grupama.

– Pokazalo se da prekogranični program Srbije i Crne Gore i te kako ima kvalitetne projekte za socijalno ugrožene grupe, u ovom slučaju djecu ometenu u razvoju i djecu bez roditelja. Projekat je rađen po jako složenim procedurama koje su još teške za naše institucije, JU i nevladine organizacije, ali treba pohvaliti oba tima koji su izuzetno dobro odradili posao. Intencija Delegacije EU i državnih institucija jeste da ove donacije i ova sredstva ne ostanu samo na završenim projektima, već da se sprovode i narednih godina – kazao je Prebiračević.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO