Vučić:Nova vlada posle skupštine SNS, krajem maja

Novu vladu Srbije treba očekivati posle vanredne skupštine Srpske napredne stranke, zakazane za 28. maj, izjavio je danas popodne lider SNS Aleksandar Vučić.

Vučić je to rekao novinarima posle sednice Predsedništva SNS, dan posle vanrednih parlementarnih izbora.

Lider SNS nije danas želeo da govori o postizbornim koalicijama.

On je, u razgovoru za RTS na tu temu, a na pitanje da li će SPS dobiti poziv za vladu, rekao da ne želi o tome u ovom trenutku da govori:

“Škrt sam sa pozivima”, rekao je.

Osim toga, Vučić je naveo da su on i lider socijalista sinoć jedan drugom čestitali na izborima i posle rekli „laku noć”.

Na pitanje ko sigurno neće dobiti poziv, odgovorio je: „Oni to znaju”.

„Potpuno je jasno da mi ne pada na pamet da zovem ljude kojima je mržnja jedina politika. Hoću one koji će se boriti za Srbiju, za drugačiju i uspešnu, naprednu Srbiju, ne za one koji će da prete, psuju i viču. One koji govore samo o nepravilnostima, a samo SNS je prijavio nepravilnosti na kraju”, navodi Vučić.

Kako kaže, ne okreće telefon i nada se da njegovi protivnici „ne bi hteli da ih zovu pederi ili kako su već mene zvali”.

Na pitanje novinara posle sednice Predsedništva stranke koga isključuje iz koalicije, on je rekao da neki od onih koji su čudom prešli cenzus kažu kako neće sa SNS koji ima 48 odsto.

“Oni kažu – vidi onu žabu od 48 odsto, hajde da je zgazim kopitom od pet odsto, nećemo sa njima. Tako oni kažu”, rekao je Vučić.

„Možda su se zaboravili i pomislili da će moći da preuzmu državu tako što će dva puta da podignu teg”, navodi lider naprednjaka.

“Sa svima ću da razgovaram o svemu. O koaliciji ne znam u ovom trenutku, moram da razmislim. Želimo da iznesemo plan i program za narod”, naveo je Vučić.

“Sutra počinjem da pišem taj program”.

Na pitanje da li se plaši što je sada opozicija u parlamentu brojnija, Vučić je rekao da se naročito plaši stečajnih upravnika koji sebi i svojim ženama nameštaju poslove, “ovih iz Dosta je bilo ili Malo im je bilo”, ili “ovih drugih stručnjaka, Čeda, Boris, Čanak, ili koliko ih je već”, “to je sve unutar žutog korupsa, neki uzmu manje, a neki uzmu više”.

Na pitanje kad će biti formirana pokrajinska vlada, Vučić je rekao da čeka konačne rezultate PIK i da će onda videti.

On je potvrdio da je Savez vojvođanskih Mađara njihov pouzdan partner, kao i da se danas čuo s Ištvanom Pastorom.

Vučić ističe da će njegov predlog, ukoliko se predsedništvo SNS usaglasi, biti da Pastor bude predsednik Skupštine Vojvodine, a na pitanje ko će biti vojvođanski premijer lidera naprednjaka nije odgovorio.

Vučić je istakao da jedva čeka da vidi konačne rezulate izbora, kada će, kako je istakao, SNS možda i zatražiti da se glasovi “istresu, i da se vidi stvarni glasovi”.

“Naš posao je da se ti glasovi stvarno prebroje, a ne jer to želi neko ko je izašao iz teretane i mnogo je pocrneo”, rekao je Vučić.

Ocenio je i da je sada u parlamentu preslikana volja naroda i da skupština izgleda realnije nego što je izgledala ranije, jer se na ulicama “vidi rastući nacionalizam”.

“Šokiran sam kad sam vidim koliko glasova su u Beogradu dobili šovinisti i nacionalisti, oni koji loše govore o drugima…”, rekao je Vučić.

Govoreći o izbornoj noći i o utisku da nije zadovoljan rezultatom, Vučić je rekao da on ne predvodi „cenzus stranke i cenzus koalicije”.

„Bavio sam se čitanjem papira, Mekalister me je pogledao i rekao mi ”ovo nisam video u svom životu, da neko posle ovakve pobede sedi sam u sobi i piše po papirima”. A pogodio sam sve šta će se dešavati tokom noći”, rekao je Vučić, pominjući da su se „pojavile noćne vile”.

On kaže da će naprednjaci ubuduće pobeđivati ozbiljnošću i odgovornošću, kao i da već sutra ide da postavlja kamen temeljac za fabriku kod Požege koja će proizvoditi municiju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO