Vučićević: Izborićemo opstanak u elitnom rangu

Novi Pazar – Fudbaleri Novog Pazara počeli su danas pripreme za nastavak takmičenja u Super ligi Srbije, a novi trener Nebojša Vučićević rekao je da očekuje da će njegov tim izboriti opstanak u elitnom rangu.

“Prethodno iskustvo i prijatelji bili su motiv da se vratim, a najviše navijači koji su nas pre skoro četiri godine nosili do opstanka. I tada je bilo delikatno. Uzdamo se u tradiciju i rad. Mnogi su nas već otpisali, ali ja i ljudi u klubu smo drugačijeg mišljenja. Nećemo biti lak zalogaj, kao u finišu jeseni”, rekao je Vučićević.

On je otkrio da će ekipa narednih dana trenirati u Novom Pazaru, a da će pripreme potom biti nastavljene u Baru.

“Biće odlazaka i dolazaka. Poslednji smo, pa dosta toga moramo promeniti. Išlo bi nam u prilog i da se odloži nastavak prvenstva. Rivali su u prednosti, imaju formirane ekipe i treba da dodaju po jednog, dvojicu ili trojicu. Nama trebaju sedmorica ili osmorica, ali ne kukam i ne tražim alibi. Imaćemo dosta vremena da se spremimo i uigramo”, ocenio je Vučićević.

Pazarci su poslednji na tabeli sa 12 bodova, a u seriji su od sedam uzastopnih poraza.

“Treba dovesti igrače koji mogu odgovoriti kriterijumima, spremiti se i biti borben. Moramo vratiti gledaoce, ali to treba da zaslužimo. U mom prethodnom mandatu, bili su naš 12, 13. ili 15. igrač, vodili nas do važnih pobeda i bodova. Treba se setiti boda protiv Partizana (0:0). Uz njihov povratak, opstanak je realnost. Ipak, ja obećavam samo rad, disciplinu i maksimalnu borbenost”, naveo je Vučićević.

U Novom Pazaru su prethodno najavili da će jedan od finansijera kluba u narednom periodu biti privatni preduzetnik iz Slovenije Mile Šurlan.

“Poznajem ga 25 godina, sarađivali smo. Voli fudbal i sponzor je Maribora, koji je igrao u Ligi šampiona. Želeo je da preuzme jednog ovdašnjeg superligaša, ali ja sam mu pričao o brazilskoj atmosferi u Pazaru. Tako je uspostavljen kontakt”, kazao je Vučićević.

Prozivci je prisustvovalo 28 fudbalara, a od onih koji su jesenas igrali na Gradskom stadionu su bili Mladen Živković, Bojan Zogović, Jovica Vasilić, Mirsad Brunčević, Ervin Kačar, Denis Biševac, Lazar Pajović, Miloš Tintor, Slavko Marić, Ermin Ibrahimović, Miljan Mutavdžić, Irfan Vusljanin, Enver Alivodić, Aleksandar Đoković i Mehmed Avdić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO