Vučić – Tražim hitno izvinjenje Erdogana

Beograd — Premijer Dačić ocenjuje da je izjava turskog premijera Erdogana u Prizrenu nediplomatska, a vicepremijer Vučić “traži hitno javno izvinjenje Ankare”.

386388_vucic-foto-beta_f
Vucic

“Poruka turskog premijera Erdogana je nediplomatska. Takve reči, izrečene u Prizrenu, sigurno ne doprinose političkoj stabilnosti na Kosovu i Metohiji, niti vraćaju poverenje između Srba i Albanaca”, rekao je Dačić za “Novosti”.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić poručio je da Kosovo nije Turska i traži hitno izvinjenje od premijera Redžepa Tajipa Erdogana, prenosi RTS.

Smatram da je ta izjava veliki skandal i tražim hitno javno izvinjenje Turske i njenog premijera Erdogana. To je nedopustivo ponašanje u međunarodnim odnosima i treba videti kakve će biti reakcije drugih zemalja”, rekao je Vučić iz Tel Aviva za “Naše novine” i naglasio da Erdogan vrlo dobro zna “da Kosovo nije tursko još od balkanskih ratova”, prenosi RTS.

Vučić kaže da Erdoganova izjava samo pokazuje kakve su stvarne namere nekih zemalja u okruženju.

“Mnogi se skrivaju iza lepih reči, ali je bilo potrebno da prorade emocije, da shvatimo kakvi se interesi kriju iza kulisa”, rekao je Vučić.

Vicepremijer je dodao da Srbija treba da reaguje oštro, ali razumno. “Naš je zadatak da delujemo racionalno, ali da sa druge strane učinimo sve da ovakve i slične izjave naiđu na široku osudu međuunarodne zajednice“, istakao je Vučić.

 

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO