Vučić: Srbija će zadržati stabilnost, neće biti poremećaja

545

Srbija će zadržati apsolutnu stabilnost, i garantujem da neće videti značajnije poremećaje, rekao je mandatar Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti posle Bregzita. Vučić je rekao da Vlada neće menjati politiku, i da će Srbija imati referendum o ulasku u EU kada bude bili pred pristupanjem Uniji, ne pre toga.

Vučić je rekao da Vlada neće menjati politiku.

“Imali smo izbore, oni su bili referendum. Takva će politika da se vodi, kad pobede na izborima nek raspisuju šta hoće”, rekao je Vučić i dodao da njega neće voditi dnevne emocije u tome kako da vodi politiku.

Rekao je da “mogu da demonstriraruju koliko hoće”.

“Imaćemo referendum kada budemo bili na godinu dana od ulaska od EU”, rekao je Vučić i dodao da će tada da se odluči, a pre toga “nema vremena” za to.

Srbija će dati sve od sebe da neguje odnose sa Britanijom.

“Građanima Srbije želim da poručim da smo danas na sednici Vlade, gde je bila i guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković, govorili o očuvanju pune finansijske stabilnosti Srbije, preduzeli neke mere. Srbija će zadržati apsolutnu stabilnost, i garantujem da neće videti značajnije poremećaje kao u drugim Zapadnim zemljama”, rekao je Vučić.

Vlada Srbije zna šta je dobro za naše građane, a to je “evropski put” i bolji životni standard, rekao je Vučić.

“Za nas su dve ključne reči, stabilnost i prosperitet. Potpuno sam siguran da i građani Srbije koji vole da se dele po velikim pitanjima, i na verovatno na sličan način se izjasnili kao i građani Velike Britanije, pre svega žele bolju budućnost za sebe i svoju decu. Dve trećine mladih je glasalo za ostanak u EU. Srbija će nastaviti evropski put, ali mora da brine o očuvanju svoje finanskijske stabilnosti. Siguran sam da ćemo i u tom poslu uspeti”, rekao je Vučić.

“Srbija je sigurna i stabilna”
Srbija je sigurna i stabilna, rekao je Vučić i dodao da je bitna stvar u budućnosti “da možemo da sarađujemo”.

Uprkos različitim kritikama i pritiscima uspeli smo da vodimo politiku koja je za Srbiju bila najbolja.

“Apelujem na svim ljudim, u organima javne vlasti, da se ponašaju odgovorno, disciplinovano, da sačuvamo stabilnost. Svi moramo na tome da radimo”, rekao je Vučić.

Dodao je da bi ovo moglo da utiče na pad stope rasta EU, ali da veruje da se taj rast neće usporiti u Srbiji.

Srbija tako ubrzano stiže do standarda EU, rekao je Vučić.

Prema zvaničnim rezultatima britanskog referenduma o izlasku iz Evropske unije, za izlazak je glasalo 51,89 odsto građana, a za ostanak u Uniji 48,11 odsto. Referendumu se odazvalo 72 odsto građana.

Srbija neće menjati politiku evrointegracija, iako kriza proširenja postoji i to je evidentno, rečeno je u kabinetu predsednika Srbije povodom odluke građana Britanije na referendumu o napuštanju EU.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da odluka o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije neće imati uticaja na politički put Srbije.

Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc izjavio je da očekuje da ubrzo počnu pregovori o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije. Šefovi diplomatija šest zemalja osnivača Evropske unije sastaće se sutra u Berlinu.

Nakon prvih rezultata referenduma o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, na azijskim berzama u petak rano ujutro cene akcija su oštro pale.

izvor: N1