Vučić – Imamo veliku odgovornost posle pobede u Novom Pazaru

SARAJEVO – Lider Srpske napredne stranke (SNS)Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i izrazio spremnost za održavanje zajedničkih sednica vlada dveju zemalja.

Na brifingu za strane medije u sedištu SNS u Beogradu, održanom nakon apsolutne pobede te stranke na izborima  da Srbija nijednog trenutka nije ugrozila, niti se negativno odnosila prema teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH.

Vučić, kako je i sam potvrdio, najverovatnije budući premijer Srbije,
istakao je da će se Srbija na tako ozbiljan i odgovoran način prema odnosima dve zemlje ponašati i u budućnosti.

“Ja mislim da BiH nije imala pouzdanijeg partnera od prethodne srpske vlade, a taj odnos mislimo da nastavimo i unapređujemo“, poručio je lider SNS i podvukao da isto misli za ostale zemlje u okruženju.

“Ne mislim da je iko iz regiona, sem iz svojih internih razloga, mogao da kaže bilo šta protiv nas. Za divno čudo u Novom Pazaru pobedila je lista Aleksandar Vučić – SNS, nije pobedila samo u Beogradu, Novom Sadu, Nišu… Ta lista je ubedljivo pobedila u Novom Pazaru gde je 81 odsto bošnjačkog stanovništva. Moja odgovornost prema građanima, bez obzira na veru i naciju, potpuno je jednaka”, zaključio je Vučić.

On je izrazio spremnost da poseti Sarajevo i očekuje da ga neko pozove kao i da se reši više problema, pogotovo ekonomskih, koje dve zemlje imaju, prenosi Radio-Sarajevo.

“Imaćemo zajedničku sednicu dve vlade, nemamo problem da bude u Sarajevu ili Beogradu, ali želim da pripremimo tu sednicu tako da ona donese realne rezultate, a ne da odemo u Sarajevo, da se slikamo iza nekog bilborda i da kažemo dve-tri lepe reči… Ja bih voleo da rešimo više ekonomskih problema i da se zajednički pojavimo na trećim tržištima“, rekao je Vučić.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO