Vučić i Dačić smenili Dikića

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prihvatiće zahtev direktora policije Milorada Veljovića za razrešenje komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića.

Untitled-1

Dačić je potvrdio da će potpisati zahtev za njegovo razrešenje. Ministar policije je otkrio i da je u trenutku kada je Dikić postavljen za komandanta Žandarmerije imao svoje kandidate, ali nije rekao o kome je reč.

Veljović je od predsednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih polsova Ivice Dačića tražio Dikićevu smenu nakon hapšenja pripadnika te jedinice Aleksandra Krstića zbog sumnje da je ubio i spalio dva muškarca.

“Ovo je kap koja je prelila čašu. Nadam se da je ministar unutrašnijih poslova potpisao zahtev”, rekao je Veljović. On je dodao da je ovaj zločin nešto najgnusnije što se desilo poslednjih godina i da zbog toga ne sme da bude nedodirljivih.

Upućeni u prilike u policiji tvrde da je Veljović iskoristio trenutak da sprovede u delo ono što je već dugo planirano i da je smena Dikića epilog haosa koji vlada u MUP-u. Da podsetimo, Veljović je tražio Dikićevu smenu, a protiv pripadnika Žandarmerije sprovedeno je više istraga. Kako se u medijima pisalo, žandarmi, među kojima je i Dikićev brat Dragan, pominjali su se kao učesnici u kriminalnim radnjama u Nišu. Međutim, unutrašnja kontrola koja je radila na slučaju do sada nije saopštila da je protiv nekoga našla dokaze za umešanost u reketiranje i ostala dela koja su se pominjala. I sam Veljović je juče potvrdio da je od SUK-a nije dobio nikakv izveštaj, ali kako je rekao, on će zbog interesa javnosti tražiti da taj događaj što pre izađe u javnost i da se utvrdi da li je neko odgovoran ili ne.

“Budite sigurni da mi nećemo stati na ovome. To se više ne tiče sao Žandarmerije već i svih ostalih uprava u Direkciji policije”, rekao je Veljović. On je rekao da očekuje potpunu poršku Dačića i dodao da su u Žandarmeriji poremećeni odnosi i da ta služba ne funkcioniše, zbog čega je još ranije govorio o neophodnosti smena u toj jedinici.

Komandant Žandarmerije Bratislav Dikić kaže da je o inicijativi za njegovu smenu čuo od novinara, a mu direktor policije Milorad Vlejović nije odgovarao na telefonske pozive kada je pokušao da kontaktira sa njim.

“Ne znam nikakve detalje, bio sam na terenu na Kosovu, ali se pitam kako to da je pre deset dana, na proslavi dana Žandarmerije, Veljović o meni pričao sve najbolje, a sad mu ne valjam. On je očigledno pomešao subjektivnu i objektivnu odgovornost, jer kako ja mogu subjektivno da budem odgovoran za nešto što je neki pripadnik Žandarmerije uradio van radnog vremena. Ne mogu ja na lancu da držim na hiljade ljudi i da u svakom trenutku znam šta oni rade posle radnog vremena”, kaže Dikić.

On dodaje da ga interesuje koje je obrazloženje za njegovu smenu.

“Baš me interesuje koje će obrazloženje da navede za moje razrešenje, jer sam stalno ocenjivan svim peticama i svakog meseca dobijam 20 odsto nagrade na platu. Na kraju krajeva, taj čovek koji je počinio ta ubistva ima svog neposrednog starešinu iz Kraljeva čije sam razrešenje zbog nesavesnog rada lično tražio još pre godinu dana od direktora Veljovića, ali on to nije učinio zbog nekih rodbinskih veza”, dodao Dikić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO