Vode dovoljno za sve potrošače

Vodosnabdevanje Novog Pazara u ovim ledenim danima odvija se bez problema, ako se izuzmu pojedini slučajevi pucanja vodomerskih stakala kod korisnika. Filtersko postrojenje radi punim kapacitetom, a kvalitet, kako sirove vode, tako i prerađene koja se distribuira do potrošača je, kažu nadležni, na zadovoljavajućem nivou.

”I na temperaturama duboko ispod nule, snabdevanje vodom u Novom Pazaru je na zavidnom nivou – kaže direktor JKP Vodovod i kanalizacija Hanefija Brničanin. On ističe da je u ovakvim vemenskim uslovima i sirova voda dobrog kvaliteta.

”Sirova voda je zaista dobrog kvaliteta, voda na izvorima takođe, tako da joj i nije potreban neki poseban tretman, pre nego što dođe do krajnjih potrošača. Ipak, ona se pročišćava na Filterskom postrojenju koje radi punim kapacitetom”, kaže Brničanin.

Još jedna karakteristika ovih ledenih dana je i povećana potrošnja vode, koja se meri sa potrošnjom u najtoplijim letnjim mesecima.

Iako vode ima dovoljno i u rezervama i sve funkcioniše bez problema, iz Vodovoda savetuju racionalniju potrošnju, kako bi se izbegli bespotrebni troškovi.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO