Više od dvadeset miliona pomoći poplavljenima

Novi Pazar – Tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, konvoji pomoći ugroženima elmentarnim nepogodama upućeni su u Jagodinu, Obrenovac I Bajinu Baštu, saopšteno je na sednici Gradskog staba za vanredne situacije.

Pomoć koja se iz Novog Pazara distribuira širom Srbije prevazilazi sva očekivanja i obimom može da parira podršci koje daju mnogo veće sredine.

Član Staba, Hivzo Skrijelj potvrdio je da je do sada, a u periodu od samo par dana grad uz podršku ljudi dobre volje, organizacija i pojedinaca, proizvodnog sektora, udruženja tekstilaca i proizvođača opreme prikupio I do  kritičnih mesta u skladu sa potrebama dopremio pomoć u vrednosti od preko 20 miliona dinara.

,,Otišla je pomoć put mnogih opština  i dali smo prioritet manjim, izuzetno ugroženim sredinama. Pokazali smo mnogima kako izgleda humanost na delu. Pozivam sve koji su u mogućnosti da u koliko to do sada nisu učinili, daju doprinos dobrovoljnoj akciji,”, kazao je Škrijelj.

Škrijelj je naglasio da građani mogu uplaćivati sredstva na namenski žiro račun koji će biti dostupan posredstvom programa Regionalne televizije, a da  oni koji žele da doniraju robu, u vidu obuće, odeće, higijenskih paketa ili namirnica, to mogu da urade donošenjem donacije u Salu Skupštine.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO