VIDEO – Vlast u Prijepolju tek danas počela sa čišćenjem ulica u centru grada

Prijepolje – Radnici JKP „Lim“ počeli su sa čišćenjem snega na ulicama u centru grada. Nakon ledenog talasa, prvi dan sa temperaturom u plusu iskorišćen je za čišćenje zaostalog snega i trotoara u Valterovoj ulici.

Sa porastom temperature stekli su se uslovi da zaposleni u JKP „Lim“ počnu sa čišćenjem snega u glavnoj gradskoj ulici. Mehanizacijom je čišćen kolovoz dok je veliki broj radnika lopatama uklanjao sneg sa trotoara i ivičnjaka.

„Krenuli smo od Pijace da čistimo sneg i radićemo sve dok nam vremenski uslovi dozvole i dok naša mehanizacija bude ispravna. Za čišćenje su predviđene ulice koje mi održavamo u zimskom periodu – Valterova, Sandžačkih brigada, Izeta Čavića, deo Sarajevske… “ – kaže rukovodilac Radne jedinice Komunalni objekti JKP „Lim“ Dževad Beganović i dodaje da veliki problem predstavljaju parkirani automobili u Valterovoj ulici, a često se dešava da tokom noćnog rada kamion za čišćenje i posipanje soli mora i po nekoliko sati da čeka da nesavesni vozači pomere svoje nepropisno parkirano vozilo.

Zbog veoma niskih temperatura, prethodnih dana iznošenje smeća u višim gradskim naseljima nije bilo moguće. Kakva je sada situacija?

„Imali smo problema sa iznošenjem smeća u naseljima Čair, Klik, delu Dušmanića …ali od juče pokušavamo da što više smeća iznesemo dok nam to vremenski uslovi dozvoljavaju i pre novih padavina“ – ističe Dževad Beganović.

S obzirom na najave meteorologa, ledeni dani su za nama što će doprineti komunalnom preduzeću da uspostavi normalizaciju rada svih svojih službi.

 

izvor. Foruminfo

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO