VIDEO // POMAHNITALI DODIK OBJAVIO SPOT ZA REFERENDUM U NJEMU TENKOVI! 

U propagandnoj kampanji kreatori poruka koristili su se emocionalnim apelima prikazujući mladića Stefana koji je, kako navode, rođen “na dan kada se vodila bitka za život”. 

U nastavku spota ističe se da mladić nije zapamtio svog oca, ali da zna šta mu je ostavio: ognjište, krsnu slavu i otadžbinu. 
Spot obiluje fotografijama zabilježenim širom entiteta Republika Srpska sa posebnom muzičkom podlogom, a završava sa rečenicom: “Nije na prodaju”. 
“25. septembra možeš da odbraniš njen rođendan, možeš da sačuvaš njeno ime, možeš da sačuvaš njenu samostalnost, možeš da je učiniš snažnijom i ponosnom. Srpska te treba”, kaže se propagandnom spotu. 
Video završava sa uputstvom Komisije za sprovođenje referenduma RS-a koja je osigurala mogućnost informisanja o tačnom glasačkom mjestu putem besplatne SMS poruke. 
Inače, propaganda se u politici koristi kao planski usmjerena komunikacijska aktivnost s ciljem utjecaja na modeliranje mišljenja, stavova i ponašanja prema interesu i zamislima onog ko propagandu organizuje i realizuje shodno unaprijed određenom cilju.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO