VIDEO // Francuska policija ubija nevine ljude!

Policija je upotrebila suzavac protiv demonstranata koji protestuju zbog postupaka policije prilikom hapšenja mladića po imenu Teo, prenosi agencija “Frans pres”.Oko dve hiljade učesnika protesta izašlo je u subotu na ulice grada Bobinji u severoistočnom predgrađu Pariza zahtevajući “pravdu za Tea”. Demonstranti su nosili transparente na kojima piše “Policija ubija nevine ljude” i “Policijsko silovanje”.
Agencija navodi da su demonstranti na pripadnike policije i na zgrade bacali razne predmete. Policijska prefektura je saopštila da su tokom nereda zapaljena četiri automobila, oštećene dve prodavnice i autobusko stajalište. Osim toga, napadnuta su dva automobila medija.
“Policija je morala da interveniše da bi spasila malo dete iz zapaljenog vozila”, prenosi agencija saopštenje policije. U saopštenju se napominje da je nekoliko stotina demonstranata počinilo nasilje. Zasad nisu navedeni podaci o tome da li je bilo povređenih tokom protesta.
Protesti koji traju već nekoliko dana organizovani su nakon što je nekoliko policajaca napalo i silovalo pendrekom 22-godišnjeg mladića.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO