UŽIVO VUČIĆ: Smenjeni svi šefovi uprava policije!

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da se kao zemlja suočavamao sa napadima na državu.

“Zbog objektivne situacije i zato što građani žele da imaju poverenja u policiju, zbog toga što hoće da im deca idu u sigurne škole odlučili smo da će svi šefovi uprava biti promenjeni. Danas bi i direktor policije Milorad Veljović bio smenjen da nije izabran na konkursu”, rekao je Vučić.

Službe su počele da se bave sobom, politikom i uticajem na medije. Vladi Srbije neće naređivati Darko Šarić. Zato i danas a i pre sam mislio da je Rodoljub Milović pošten policajac. Srbijom neće upravljati ni Ljubiša Buha Čume”, rekao je Vučić.

“Otkrili smo mnoge važne stvari u vezi sa ubistvima koje nisu otkrivena u proteklih 15 godina. Tu je policija odigrala važnu ulogu. Ali tu postoji samo jedna problem i na to sam im ukazao. Sem akcije Grom 1 koja je bila značajna mi nismo imali značajnu akciju protiv narko-kartela”, rekao je premijer Vučić.

On je rekao da je predsednik Tomislav Nikolić upravu kada kaže da su akcije dojavljivane narko-dilerima kada bi se krenulo u akciju protiv njih.

“Ali to se ne dešava samo sada. Mi u poslednjih 20 godina nismo imali značajnu akciju protiv narko-dilera. Sem naravno akcije Grom 1.”, rekao je Vučić.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za 15h sednicu Biroa za koordinaciju službama bezbednosti.

U predsedništvu Srbije je održan sastanak predsednika vlade Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojše Stefanovića, sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem. Tema razgovora je stanje u srpskoj policiji. Nikolić će se obratiti javnosti u 12 časova, preneo je RTS. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić obratiće se naciji povodom stanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova, rečeno je u Kabinetu predsednika Srbije.

Vučić je juče izjavio da posle mesec i po dana nakon formiranja vlade, postoje “različiti udari” iz više oblasti društvenog života, ali je dodao da će država u najhitnijem roku reagovati. Premijer Vučić najavio je juče da će država u najhitnijem roku staviti tačku na krizu koju sam od sebe proizvodi sistem bezbednosti.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO