Uskoro sahrane i u svemiru

0632007.73

Ukoliko želite da vas, ili vama dragu osobu sahranite na neobičnom mestu, u tome vam, od sledeće godine, može pomoći i jedna kalifornijska kompanija, prenose Novosti. Naime, “Elisium Spejs” pokrenula je novi “trend” i prema njihovim planovima, od leta 2014. iz Kejp Kanaverala na Floridi, trebalo bi da počnu “memorijalni letovi u svemir”.

Kako prenosi portal 24sata.hr, posmrtni ostaci pokojnika, tj. njihov pepeo, biće lansirani u svemir. Posle nekoliko meseci od pepela će nastati bljesak koji podseća na meteorit dok prolazi atmosferom.

Kompanija će sarađivati s firmama “SpaceX”, “Civeit” i “Orbiral Sciences”, kako bi osigurala transport pepela u svemir. Cena lansiranja u svemir je nešto više od hiljadu evra.

Ožalošćeni će moći u svemir moći da pošalju i poruku koja sadrži do 80 znakova. Lansiranju će moći da prisustvuju prijatelji i porodica pokojnika, ili da prate preko posebne aplikacije. Kompanija je već pokrenula aplikaciju za mobilne telefone, koja prati putovanje kroz svemir.

Postoje firme koje čak nude i nekoliko opcija sahrane u svemiru. Tako kompanija Silestis (Celestis) iz Teksasa ima čak i raznovrsnu ponudu. Ukoliko želite “samo” vožnju kroz svemir, sa povratkom na Zemlju, potrebno je da izdvojite “tričavih” 995 dolara. Sahrana u Zemljinoj orbiti je od 4.995 dolara.

Ukoliko se odlučite za večini počinak u Mesečevoj orbiti, ili na njegovoj površini, biće vam potrebno 12.500 dolara, koliko košta i lansiranje u daleki svemir.

izvor: trojka.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO