Uplaćen depozit za operaciju Tijane, devojčica uskoro dobija novo srce

Tijana_Ognjanovic

 

Nebojša Ognjanović, otac osmogodišnje Tijane, kojoj je hitno potrebna transplatacija srca, danas prepodne je uplatio 390.000 evra depozita bolnici u Hjustonu.

“Danas smo i u američkoj ambasadi podneli dokumentaciju za vizu. Sada čekamo da nam odobre vizu, kao i potvrdu od bolnice da je legao novac, te se nadamo da ćemo vrlo brzo biti na putu za Hjuston”, kaže Jelena Ognjanović, majka male Tijane.

Košarkaši CSKA Miloš Teodosić i Nenad Krstić, uz pomoć saigrača organizovali su u Moskvi akciju prikupljanja sredstava za pomoć osmogodišnjoj Tijani Ognjanović kojoj je neophodna hitna transplantacija srca. Oni su uspeli da sakupe 100.000 dolara, pa je gotovo izvesno da će mala Tijana već za nekoliko dana krenuti put SAD, gde će se obaviti operacija.

Ovu informaciju je na svom Tviter profilu objavio poznati glumac Branislav Trifunović.

“Nenad Krstić i Miloš Teodosić su organizovali kolege i skupili oko 100.000 dolara! Tijana ide za SAD krajem nedelje, živeo CSKA”, napisao je Trifunović.

U akciju za pomoć Tijani Ognjanović uključilo se puno ljudi i organizacija, sportskih klubova, među kojima su Sregej Trifunuvić, Novak Đoković i FK Partizan.

Svim radnicima MUP-a Srbije će se od martovske plate odbiti 1.000 dinara i pare skupljene tom prilikom će biti uplaćene na žiro račun porodice Ognjanović.

Svoj prilog od 25.000 evra dala je i fudbalska reprezentacija Crne Gore. Brojne kulturne organizacije su prethodnih dana organizovale predstave i koncerte kako bi sakupili novac i pomogli devojčici.

Zahvaljujući supruzi predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuka Jeremića, Nataši Jeremić, i princezi Katarini Karađorđević, dečja bolnica iz Teksasa je smanjila cenu operacije od milion dolara za čak 30 odsto.

Velikoj akciji su se priključile i političke stranke, među kojima su Demokratska stranka Srbije, Socijalistička partija Srbije i Zajedno za Srbiju.

Kada je Tijana saznala da je sakupljeno dovoljno novca za operaciju rekla je samo – “Jedva čekam da trčim s mamom”.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO