Ukinuta suspenzija Barseloni!

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) objavila je da je suspenzija o zabrani transfera fudbalskom klubu Barselona ukinuta do konačne odluke povodom žalbe.

Barselona je kažnjena 18-mesečnom suspenzijom dovođenja igrača, zbog kršanja pravila o transferima maloletnih fudbalera.

FIFA je na zvaničnom sajtu objavila da će Katalonci moći da dovode igrače u letnjem prelaznom roku, nakon odluke o suspenziji koja je doneta početkom aprila.

Ovo ne znači da je kazna potpuno ukinuta, već je samo stavljena na “čekanje” i neće se odnositi na naredna dva prelazna roka, kako je prvobitno bilo rečeno.

Barselona je kažnjena i novčano sa 450.000 švajcarskih franaka, a tom prilikom dobila je rok do 90 dana da reguliše status svih maloletnih igrača.

FIFA je sa pola miliona franaka kaznila i Fudbalski savez Španije (RFEF) zbog istog kršenja pravila, te mu dala rok od godinu dana da reguliše svoj sistem međunarodnih transfera maloletnih fudbalera.

Izrečena zabrana FIFA ne utiče na već dogovorene transfere Barselone, kao što je dolazak Alena Halilovića iz zagrebačkog Dinama.

Sandzakhaber / izvor: B92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO