Uhapšen saradnik Luke Bojovića

hro-luka-bojovic

U Beogradu je danas uhapšen najbliži saradnika Luke Bojovića, Aleksandar Obradović (34). Kako “Blic” saznaje, kod njega je policija pronašla kilogram kokaina.
Podsetimo, španska policija je, u saradnji sa upravom kriminalističke policije Srbije, uhapsila Luku Bojovića u Valensiji početkom februara 2012. Podsetimo, Luka Bojović osumnjičen je za više ubistava. Bojović se sumnjiči za likvidaciju Branka Jeftovića Jorge 2004, kao i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić. Za ova krivična dela pored njega se terete Vladimir Milisavljević Budala i Miloš Simović.

Bojović je, inače, bio deo Arkanovih „Tigrova”, a Željko Ražnatović je bio i Bojovićev kršteni kum. Nakon Ražnatovićevog ubistva 15. januara 2000, koje je izvršio Dobrosav Gavrić, Bojović je za organizaciju te likvidacije optužio Branka Jeftovića Jorgu, Andriju Draškovića i Zorana Nedovića Šoka. Istraga protiv Bojovića za ubistvo Jorge, kao i za pokušaj likvidacije Draškovića i Nedovića, počela je 2010. godine.

Bojovića je bivši član zemunskog klana Sretko Kalinić doveo u vezu sa ubistvom Jorge i pokušajem ubistva Draškovića i Nedovića, rekavši da se Bojović svetio za likvidaciju svog krštenog kuma.

Bojoviću se trag izgubio leta 2010. godine, posle hapšenja Sretka Kalinića u Zagrebu i Miloša Simovića na srpsko-hrvatskoj granici. Za njim je u septembru 2010. raspisana međunarodna poternica.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnici navodi da je Bojović stao na čelo “zemunskog klana” posle ubistva njegovih vođa Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića u martu 2003. godine, a svoju moć učvrstio je nakon hapšenja Milorada Ulemeka Legije. Pošto je postao vođa “zemunaca”, on je organizovao likvidacije, a lično je učestvovao u pokušajima ubistva Draškovića i Šoka, kad je sa odbeglim “zemuncem” Kalinićem pucao iz automobila u pokretu.

Bojović je uhapšen u oktobru 2007. zbog sumnje da pomaže odbeglim zemuncima optuženim za ubistvo premijera Zorana Đinđića, međutim, optužen je samo za nedozvoljeno držanje oružja u nedostatku dokaza.

Zbog nedozvoljenog držanja pištolja osuđen je 15 meseci zatvora 2009. godine posle čega je pušten da se brani sa slobode. Bojović je bio kum Cvetku Simiću čije je raskomadano telo pronađeno u Zagrebu, tačnije telo u jezeru Jarun, a glava u blizini tog jezera.

sandzakhaber / izvor: b92.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO