Ugljanin sa Romima, Gorancima i Rumunima na izbore

Stranka demokratske akcije Sandžaka saopštila je danas da su predstavnici Roma, Rumuna i Goranaca prihvatili njihovu ideju o formiranju jedinstvene izborne listu koju bi sačinjavali predstavnici nacionalnih manjina.

Kako se navodi u saopštenju SDA Sandžaka, predsednik te stranke Sulejman Ugljanin sastao se sa predsednikom Demokratske lige Roma Jovanom Damjanovićem, predsednicom Demokratskog pokreta Rumuna Natašom Tošić i Građanskom inicijativom Goranaca, s kojima je razgovarao o mogućnostima da zajedno nastupe na predstojećim izborima.

“Predsednici ovih partija prihvalili su ideju predsednika SDA i njegove napore da formira jedinstvenu izbornu listu koju bi sačinjavali predstavnici nacionalnih manjina. Oni su izrazili spremnost da se pridruže manjinskoj uniji”, navodi se u saopštenju.

U cilju smanjenja rasipanja glasova manjinskih zajednica i kako bi uvećao šansu za dobijanje što većeg broja poslanika manjinskog kluba, kako navode, lider SDA Sandžaka nastaviće pregovore sa svim predstavnicima manjinskih stranaka.

sandzakhaber / Izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO