Ugljanin: Počela odmazda Vlade Srbije nad Bošnjacima

Novi Pazar – Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio je danas da je privođenje zamenika predsednika Opštine Tutin, Saliha Hota, “početak odmazde” Vlade Srbije nad Bošnjacima, političkim neistomišljenicima.

Ugljanin je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru istakao da se tim činom šalje poruka svim Bošnjacima “koji nisu u direktnoj službi sadašnjeg režima da se čuvaju”.

“Očekivao sam da će aktuelna Vlada imati nekorektan odnos prema Tutinu, gde lista ‘naprednjaka’ nije dobila ni 10 odsto glasova, ali nisam očekivao da će dan nakon konstituisanja, bez ikakvog povoda, biti priveden Salih Hot.

Ugljanin je dodao da su prethodne vlade delile Bošnjake na podobne i nepodobne, a da ih ova sad deli na one koji su na njihovoj predizbornoj listi – koji su povlašćeni, i ostale.

“Pozivam Vladu da se u Sandžaku uspostavi jednakost pred zakonom za sve Bošnjake, da se uspostavi pravna sigurnost i stvore uslovi za investiranje. Takođe, da usaglase nacionalnu strukturu u državnim organima jer će na taj način Bošnjaci osećati pripadnost ovoj državi”, rekao je Ugljanin.

Ugljanin je rekao da državni organi moraju da poštuju te zahteve SDA Sandžaka, stranke koja je, kako je naveo, legitimni zastupnik interesa Bošnjaka.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO