UGLJANIN O KOALICIJI SA SDP: Hoćemo u vlast sa SDP da gradom ne bi upravljale “mikro stranke”

Novi Pazar – Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je danas da ta stranka “hoće da uđe u vlast u Novom Pazaru”, ali da još uvek čeka odgovor Sandžačke demokratske partije (SDP) na program koji im je poslao.

On je na pitanje radija Sto plus da li SDA Sandžaka i SDP vode pregovore o formiranju koalicije u Novom Pazaru, odgovorio da je “interes njegove partije da se u tom gradu formira stabilna većina kako njime ne bi upravljale mikro-stranke”.

“Mi hoćemo da uđemo u vlast u Novom Pazaru i hoćemo da delimo odgovornost za konsolidaciju budžeta i rešavanje problema. Ja sam SDP-u poslao dokument u kojem su nabrojani naši planovi za Novi Pazar i ostale sandžačke gradove i čekam da oni to prihvate. Očekivao sam da to urade do danas, ali još nisam dobio odgovor”, rekao je Ugljanin.
Predsednik SDA Sandžaka najavio je i da će “kada SDP prihvati njihov program” prepustiti lokalnim odborima svoje stranke da vode pregovore o formiranju koalicija u svojim gradovima.

Podsećamo da je Rasim Ljajić, osnivač SDP, već nekoliko puta prethodnih dana u medijima govorio da razgovaraju sa SDA Sandžaka o formiranju vlasti u sandžačkim gradovima, jer će “to značiti stabilnost u Sandžaku i iza toga stoji 85 odsto bošnjačke populacije”.

izvor. Radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO