Učenici Nataše Prtinac Ne linčujte nam razrednu !

Novi Pazar – Učenici uhapšene profesorice likovnog Nataše Prtinac, koja je optužena za obljubu svoje učenice, ljuti su na medije koji su, kako navode u pismu, unapred osudili njihovu razrednu. Oni kažu da je Nataša dobar pedagog i da se uvek borila za svoje učenike.

 

Đaci, kojima je uhapšena umetnica razredna, kažu da njena porodica zbog pisanja medija prolazi kroz agoniju.
-Nikada nije podigla glas, iskreno se zalagala za nas, rešavala naše probleme i ne možemo da verujemo da je uradila ono zašta je optužuju. Mnogi profesori okrenu glavu kada nas sretnu na ulici, ona to nikada nije učinila. Smatramo da je linčovana na najgori mogući način a da sudska presuda još nije ni doneta, navode učenici uhapšene profesorice.
Učenici odeljenja IV-2 kažu da je profesorici Nataši, time što joj je određen pritvor od 30 dana, uskraćena prilika da bude uz svoju porodicu ali i đake kojima je, kako navode, njena podrška sada najpotrebnija.
-Uskratili su nam njenu podršku u trenutku kada nam je ona najpotrebnija jer treba da donesemo jednu od najvažnijih odluka u životu, odnosno, koji fakultet odabrati. Umesto da bude uz nas, ona je danas ograničena zidovima, kažu učenici.
Oni navode da pojedini mediji, “zarad čitanosti vode hajku protiv profesorice” i apeluju da se sa tim prestane jer, kako kažu, ona je “žrtva priče koja ima neku pozadinu.”
Učenici njenog odeljenja, kojih ima 36, kažu da je Nataša veliki borac i da će uspeti da dokaže da nije kriva i da će izaći kao pobednik.
Likovnoj umetnici, koja radi kao profesorica u novopazarskoj Gimnaziji, određen je pritvor od 30 dana zbog sumnje da je 2009. godine obljubila svoju učenicu T.P. koja je tada bila druga godina.
Na saslušanju u policiji rekla je da se prema njoj korektno ponašala i da nikada nisu bile intimne. Tokom saslušanja u Višem sudu, Nataša je u nekoliko rečenica objasnila svoj odnos sa učenicom, rekavši da joj je bila kao majka.
Suprug uhapšene profesorice, akademski slikar Rešad Prtinac, kazao je novinarima da je devojčica T.P. imala porodičnih problema i da joj je Nataša pomagala da ih prebrodi.
-U jednom trenutku, devojčica je postala posesivna, počela je i da tuče moju suprugu jer je bila ljubomorna na svakog ko joj se približi. Jednom je udarila kada je obukla džemper koji sam joj kupio. Nataša je tada htela da se udalji od nje jer je postalo jasno da je učenica zloupotrebila poverenje ali je T.P. pretila da će se ubiti zbog toga, rekao  je Rešad.
Uhapšena profesorica je suspendovana po naredbi ministra Tomislava Jovanovića a časovi su ustupljeni drugom profesoru.

Izvor : Sandzakhaber.net/rtvnp.rs
Photo : Facebook

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO