U sinoćnjem neredu koji su napravili Grobari na Marakani na desetine povrijedjenih i uhapšenih (video)

64

U 145. vječitom derbiju na Marakani Crvena zvezda savladala je Partizan autogolom gostujućeg igrača Milorada Obradovića u 18. minuti.

Crveno-bijeli ovom su pobjedom preuzeli drugo mjesto, samo bod do Partizana. No, (loš) fudbal je u Beogradu bio u drugom planu.

Već oko 14:30 u sačekuši koju su Delije priredile Grobarima na benzinskoj pumpi između Umke i Obrenovca teško su povrijeđene dvije osobe, piše Mondo.

Delije su pokušale oteti zastavu protivničkim navijačima, a su sukobu su koristili baklje, kamenje, motke i metalne šipke. Oštećeno je nekoliko automobila, a jedan je 61-godišnjak ozlijeđen nakon sudara s policijskim automobilom.

Oko pola sata prije početka utakmice došlo je i do sukoba između dvije frakcije navijača Partizana, Zabranjenih i Alkatraza. Na južnoj tribini Grobari su tako međusobno razmjenjivali baklje i petarde, a umirila ih je policija.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nCz6WCksXWc

Utakmica je u drugom poluvremenu prekinuta na 10 minuta. Pristalice Partizana s istočne tribine su bacali baklje početkom drugog poluvremena, a oni sa juga su zapalili su stolice i navijačke rekvizite, tako da je u trenutku prekida gorjelo na sve strane!

Sudija Milorad Mažić dva puta je pokušavao nastaviti susret, ali je zbog gustog dima držao igrače na centru. Vatrogasne ekipe na stadionu imale su problema s gašenjem vatre jer su huligani s južne tribine tijelima ogradili vatru, piše Novi magazin.

Više desetina osoba je uhapšeno ili povrijeđeno uoči, tokom i nakon derbija.

Da se ovo desilo u Novom Pazaru, daleko bilo, suspendovali bi nas doživotno ! Sada se čeka potez FSS-a. Ne sumnjamo da će blago kazniti navijače Partizana

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO